Vad är ett virtuellt lopp?

Vad är ett virtuellt lopp? Och vad skiljer det från "vanliga" lopp?

Ett virtuellt lopp innebär att du kan delta när du vill och inte på ett visst klockslag, som i vanliga lopp. I en tid då vi inte har möjlighet att genomföra traditionella lopp med många deltagare som startar samtidigt så är detta ett alternativ och en möjlighet för dig som ändå vill mäta dina krafter med andra duktiga löpare.

Till skillnad från många andra lösningar med virtuella lopp så har vi valt att låta deltagarna springa en viss sträcka, etapp, under en och samma vecka. En 5- eller 10 km-slinga kan ju se väldigt olika ut och vara väldigt olika utmanande beroende på höjdskillnader, antal backar, underlag osv, i vår variant så tävlar alla på samma plats och på samma sträcka och vi får sålunda jämförbara resultat fast de sprids ut över en längre tidsperiod.

Vi har valt ut några av Sveriges mest omtyckta terrängspår, några lite enklare, några lite mer utmanande. Distanserna varierar och du kan välja att springa hur många av dem som du vill. Och när du vill under den aktuella veckan som just din stad har besök av VTS!

Lidingöloppets arrangemang