Regler

Följande regler gäller för deltagande i Virtuella Terrängserien 2020

Deltagarna skall genomföra respektive etapp mellan de datum som anges på VTS sidor på tcslidingoloppet.se.

För att delta i VTS så måste deltagaren dels ha ett konto på Strava och dels vara medlem i Lidingöloppets klubb på Strava.

Tjejer och killar tävlar i varsin klass, resultatlista redovisas separat på lidingoloppet.se

Respektive etapp genomförs som ett segment i träningsplattformen Strava och prestationen måste sålunda registreras i Strava för att kunna delta i VTS.

Deltagaren skall starta och gå i mål vid de punkter som anges på respektive segment, i Strava samt på lidingoloppet.se

Segmentet skall genomföras som de anges i Strava samt på lidingoloppet.se. Mindre avvikelser ex. pga s k GPS-fel samt andra orsaker accepteras.

Du kan endast gå/springa en etapp under de datum som denna är "öppen". Datumen anges på respektive etapp-sida. Resultat som görs på en viss etapp utanför de aktuella tävlingsdatumen kan med andra ord inte räknas in i VTS.

Det är fullt tillåtet att springa eller gå en viss etapp flera gånger under tävlingsdatumen. Det bästa av dina resultat räknas in i VTS.

Det är inte tillåtet genomföra de olika sträckorna på annat sätt än att gå eller springa. Eventuellt fusk leder till omedelbar diskvalificering från hela VTS.

Deltagaren är medveten om att tidtagning sker med GPS vilket inte alltid är en 100%-ig metod. Arrangören kan inte ta ansvar för eventuella GPS-avvikelser.

Lidingöloppets arrangemang