Det finns två olika sätt för dig att ta din tid, antingen via en klocka med GPS, eller med en telefon med GPS-mottagning och en träningsapp. Lidingöloppet har koppling mot träningsappen STRAVA, som du laddar ner kostnadsfritt via AppStore eller Google Play.

Innan ditt lopp:
Säkerställ att du har en fullt laddad telefon/klocka med dig samt att du laddat ner den senaste versionen av den app du skall mäta tiden med. Lidingöloppet rekommenderar att du använder dig av träningsappen STRAVA men det går även bra att använda annan träningsapp med GPS-funktionalitet som ex. Runkeeper samt såklart de vanligaste klockformaten.

Vid start:
Se till att du förbereder din app/klocka för tidtagning samt att densamma ”fångat” GPS-mottagningen där du befinner dig.
När "startskottet" går, starta tidtagningen via den app/klocka du skall mäta tiden med.

Välj Race/Tävling på ditt pass. Då mäts tiden från start till målgång när du stänger av klockan/appen, Elapsed Time. Är klockan/appen inställd på Run/Träning visas tiden i Moving Time när du sparar ditt pass. Oftast kortare eftersom du kanske stannat och druckit eller knutit skorna. Resultattiden mäts i Elapsed Time=total tid.

Vid målgång:
Stoppa tiden då du passerar mållinjen, om du springer @Lidingö eller uppnått ”rätt” distans om du springer @Hemma.
Se till att spara passet i din app/klocka, dubbelkolla gärna så att appen/klockan registrerat din löpning innan du lämnar målområdet.

Moving Time - rörelsetid
Tiden då du är i rörelse under ditt pass.
Oftast blir denna tid exponerad på din klocka/app om du har inställningen Run/Träning.

Elapsed Time - total tid start till mål
Total tid mellan start och målgång på ditt pass på din klocka/app.
Exponeras om du väljer Race/Tävling på ditt pass på din klocka/app.
Det är denna tid som resultattiden grundar sig på.

När du ska rapportera din tid:
Gå in på Mina Sidor (länk hittar du i e-mailet Startbevis). Här kan du nu välja två olika sätt att rapportera din tid.

1. Genom att skicka in GPX-fil från valfri träningsapp

Hur du gör skiljer sig lite beroende på vilken klocka/app du har. Gå in på respektive tillverkares sida för att läsa om hur du går tillväga. Ladda ner GPX-filen, förslagsvis till din dator eller telefon. Oftast enklast på webb-sida och ej i app.  Notera, den fil du valt måste ha ändelsen .gpx för att vi ska kunna läsa av resultatet.

Vanliga tidtagningsenheter
Runkeeper
Avsluta din inspelning i Runkeeper-appen, Logga in på Runkeepers-webbplats (ej app)
Om du kan se din aktivitet i ditt aktivitetsflöde klickar du på den där, annars klickar du på fliken "Jag" och väljer sedan aktiviteter till höger på skärmen. Detta gör att du kan välja bland alla dina aktiviteter - välj lämplig aktivitet och den laddas upp på den högra panelen. Rulla ner på sidan och direkt under aktiviteten på höger sida finns det ett avsnitt som heter ”Exportera” med en länk som säger ”GPX” - klicka här. En GPX-fil laddas ned till din dator - kom ihåg var den sparas. Det är den du ska ladda upp.

Polar
https://support.polar.com/e_manuals/Team_Pro/Polar_Team_Pro_user_manual_Svenska/Content/Export_Data.htm

2. Genom att välja något av de pass som du registrerat i träningsappen Strava.

Antingen kan du koppla din träningsapp/klocka direkt till Strava vilket gör att passen inklusive din tävlingsprestation dyker upp direkt i STRAVA och är valbara där, (här hittar du en bra informationssida om hur du kopplar ihop klocka med STRAVA). Alternativt så använder du STRAVA som din tidtagningsapp i telefonen. Du måste först koppla ditt Lidingöloppskonto till ditt Stravakonto vilket du gör genom att klicka på knappen "Connect with Strava". Därefter kommer du kunna välja vilket av dina Stravapass du vill skicka in som ditt "tävlingsbidrag".

Fungerar inte något av dessa två rapporteringssätt, kommer du även att kunna rapportera in din tid manuellt under "Mina Sidor". Inga mellantider kan då anges i resultatlistan.

 

Om ditt resultat är godkänt, dvs har rätt distans för din anmälda sträcka kommer du direkt få besked om att ditt resultat är godkänt. Det kan också vara så att det finns någon form av oklarhet i ditt resultat och att vi behöver granska detta manuellt. I så fall kommer du informeras via e-mail om det när ditt resultat är godkänt. Ditt resultat är markerat i resultatlistan med en gul triangel när granskningen pågår.

Ett digitalt lopp innebär att du kan delta när du vill och inte på ett visst klockslag, som i vanliga lopp. I en tid då vi inte har möjlighet att genomföra traditionella lopp med många deltagare som startar samtidigt så är detta ett alternativ och en möjlighet för dig som ändå vill mäta dina krafter med andra duktiga löpare.

Till skillnad från många andra lösningar med digitala lopp så har vi valt att låta deltagarna springa en viss bana under en och samma vecka. En 5- eller 10 km-slinga kan ju se väldigt olika ut och vara väldigt olika utmanande beroende på höjdskillnader, antal backar, underlag osv, i vår variant så tävlar alla på samma plats och på samma bana och vi får sålunda jämförbara resultat fast de sprids ut över en längre tidsperiod.

Vi har valt ut 9 st olika orter i Sverige, banorna i orterna är omtyckta terrängspår.


Är du sugen på att hålla igång träningen och samtidigt mäta dina krafter med övriga på någon av Sveriges mest utmanande terrängspår?

Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern är en serie med digitala lopp som äger rum v16-v24 + v 35 2021 runt om i Sverige. Samtliga lopp är seedningsgrundande för TCS Lidingöloppsveckan.

I en tid då Coronaepedemin gör det svårt att arrangera traditionella lopp så vill vi ändå uppmuntra löpare i hela Sverige att komma ut i spåret och hålla igång men samtidigt  få ”kittla” tävlingsnerven. Vi har valt ut 9 st orter i Sverige med varsin etapp.

Din utmaning blir att springa den aktuella etappen, så snabbt du kan men du väljer när under den aktuella veckan som du springer! Vi samlar resultaten och skapar en resultatlista för varje ort, ditt lopp är även seedningsgrundande till TCS Lidingöloppet. 

Vårt syfte med detta är att få Sverige på fötter under en tid då det är viktigare än någonsin att röra på sig.

Pris: 150 sek

Följande etapper ingår i Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern (Digitalt) 2021. Respektive etapp (sträckning, start/mål m.m) presenteras mer i detalj under den aktuella fliken för etappen.

v.16 Göteborg
v.17 Lidingö
v.18 Uppsala
v.19 Västerås
v.20 Linköping
v.22 Nyköping
v.23 Falun
v.24 Lund
v.35 Ursvik

Lidingöloppets arrangemang