Seedning och inspiration med Lidingöloppet on Tour

Tillsammans med lokala föreningar på tio orter ger sig Lidingöloppet ut på turné för åttonde gången. Att delta i ett tourlopp ger möjlighet till seedning, till bra träning inför TCS Lidingöloppet och till ny kunskap och inspiration.

Från Lund i söder till Skellefteå i norr arrangeras seedningslopp och löparträffar. Touren inleds 21 april med Skrylleloppet i Lund. Lidingöloppet och de lokala föreningarna hjälps åt att arrangera loppen och överskottet går till största delen tillbaka till föreningen på orten.

– För oss på TCS Lidingöloppet är det här ett sätt att nå löpare runt om i landet. Vi vill värna om och bidra till det lokala föreningslivet, vi vill också uppmuntra fler att komma ut och röra på sig – det är det viktigaste, säger Niklas Gabrielsson som är projektledare.

Ett seedningslopp innebär att resultatet kan ligga till grund för att kvala till ett bättre startled under TCS Lidingöloppshelgen. Självklart går det alldeles utmärkt att springa något av loppen i Lidingöloppet on Tour utan att delta i TCS Lidingöloppet på Lidingö. 

I samarbete med de lokala föreningarna erbjuds också kostnadsfria föredrag och träningar med duktiga löpare. Datum för dessa presenteras under våren 2018.

2018 kommer Lidingöloppet on Tour till följande orter:

Lund/Skrylleloppet 21 april
Göteborg/Näsetloppet 5 maj
Jönköping 8 maj
Skellefteå/ Skellefteå Midnight marathon 16 juni
Gävle 18 juni
Trollhättan/ Kraftprovet 20 juli
Svartå/Svartåloppet 11 augusti
Skövde/ Hagenloppet 11 augusti
Linköping 20 augusti
Uppsala/ Kung Björn-loppet 22 september


Anmälan öppnar i slutet av januari 2018

Information om loppen och anmälan: www.lidingoloppet.se/LLontour

Lidingöloppet on Tour arrangeras i samarbete med