Bråviksloppet

Norrköpings vackraste lopp med en ständig närvaro av Bråviken

Hela bansträckningen för Bråviksloppets både vacker, variationsrik och relativt snabb. Starten går mitt i vackra Lindö hamn och fortsätter upp genom Lindö innan man kommer upp till den vackra skogen i Abborreberg. Längs banan har man chansen att se andra deltagare, antingen från sin egen klass eller från någon av de övriga sträckorna.

Banan är väl utmärkt och på de mest knixiga ställena finns flaggvakter som visar dig till rätta.

Varmt välkomna!

Sträckor 21 km, 10 km och 5 km samt stavgång 5 km

Läs mer på www.braviksloppet.se

Dam och Herr 21 km

Dam och Herr 10 km

Dam och Herr 5 km

Samt stavgång 5 km utan tidtagning

Oavsett vilken sträcka du väljer att springa är kostnaden 350 kr. Stavgång kostar 50 kr.

21 Km

Bansträckningen för Bråviksloppets 21km:s bana är både vacker, variationsrik och relativt snabb. Starten går mitt i vackra Lindö hamn och fortsätter upp genom Lindö innan man kommer upp till den vackra skogen i Abborreberg. Efter en kortare sträcka i skogen kommer man ut i Marby och springer en bit längs med Bråviken innan banan svänger upp i Marby för att passera stallet med dess hästhagar. Sen väntar en fin grusväg omgiven av härliga kohagar, efter ett par kilometer på grusvägen så öppnas det upp och man får en härlig utsikt över Norrköping. Man kommer sedan ner vid flygplatsen och Kråkvilan och springer på fin asfalt innan banan vänder för att ta samma väg tillbaka. Nu kommer man att möta de andra löparna och det ger ny energi.

10 Km

Starten går precis som för alla andra sträckor från hamnen i Lindö. Därefter letar sig banan upp i Abborreberg och ut i Marby villasamhälle. Här springer man på grusvägen genom samhället och ser Bråviken vackert på sin högra sida. Banan slingrar sig vidare bort till stallet där man vänder om för resan tillbaka till det hägrande målet. Här får man energi både i form av vätska och varmt påhejande funktionärer. Har man inte gjort det innan så är det nu dags att möta sina medtävlande. Efter att man nått banans högsta punkt upp i Abborrebergsskogen bär det nu nerför mot upploppet och målet. Passa på att njuta av den fina och omväxlande miljön längs med banan så kommer loppet kännas lättare.

5 Km

Efter en tuff men härlig inledning kommer man in i vackra Abborreberg. Pulsen har gått upp och man kan nu låta benen rulla på. Här springer man på fina stigar och mindre vägar. När man kommer ut ur skogen igen väntar en skön platt avslutning längs strandpromenaden utmed Bråviken. Glöm inte att njuta av naturen och den uppmuntrande publiken.

Anmälan

Görs på http://www.imorn.se/anmalan

Ordinarie anmälan stänger 4/9-2019.

Allmänt

Start och mål är beläget på Bråviksvägen 57 i Lindö, Norrköping. Se hemsidan för karta. Om möjligt cykla eller utnyttja kollektivtrafik då det finns begränsat med parkeringsmöjligheter.

Uppvärmning kommer hållas ca 15 minuter innan start av varje sträcka.

Längs med banan kommer det finnas mellan 2 - 4 vätskestationer beroende på vilken sträcka man springer. Här serveras vatten och sportdryck från Enervit.

Efter målgång får alla deltagare medalj och priser kommer lottas ut.

Det finns försäljning av korv, dryck m.m. under hela dagen vid start- och mål.

Starttider

Start och mål sker framför vårt klubbhus.

Knatteloppet                               11.00
Halvmaran + lagstafett            11.30
10 km                                              11.45
5 km + stavgång                          12.00

Nummerlappsutdelning

Nummerlappsutdelning sker torsdag 5/9 och fredag 6/9 mellan klockan 17.30 och 19.30 på Ica Smedby, Bigatan 101 i Norrköping. Det går också att hämta nummerlappen på startdagen i start- och målområdet mellan klockan 9.00 och 10.30 men det kan vara mycket folk då så om möjligt hämta din nummerlapp redan på torsdag eller fredag.

Efteranmälan

Efteranmälan kan göras vid nummerlappsutdelningen på Ica Smedby, Bigatan 101 Norrköping samt på lördagen i start- och målområdet mellan 8.30 – 10.00.

Omklädning och dusch

Begränsad tillgång till omklädningsrum och dusch finns. Om möjligt kom omklädda och klara.
Toaletter finns i start och målområdet.

SJUKVÅRD

Sjukvårdare finns vid Start- och Målområdet, samt ute med cykel på banan.

Alla deltar i loppen under eget eller sina föräldrars ansvar. 

Värdesaker

Värdesaksinlämning finns i start- och målområdet. Väskor lämnas in och fås tillbaka mot uppvisande av nummerlapp. Samt parkering av cyklar.

Resultat

Efter loppet publiceras resultaten på http://www.imorn.se/resultat

Lidingöloppet on Tour arrangeras i samarbete med