Ledig tjänst: Kommunikatör till Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Sedan loppet startade år 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö kommit att bli en utmaning för löpare från hela Sverige. Idag arrangerar vi även lopp under hela året för både bredd- och elitlöpare. Vår vision är att få fler människor att röra på sig – oavsett ålder, kön, bakgrund och förutsättningar. Tjänsten

Under det första kvartalet 2022 förstärker vi organisationen med ytterligare en kommunikatör.

På Lidingöloppet är inte en dag en annan lik. Med en kommunikationsplan som bas, men med anpassningar utifrån vad som händer i vår omvärld och på löparmarknaden, kommunicerar vi i stort sett dagligen med deltagare, leverantörer, partners och andra intressenter som till exempel myndigheter och politiker. Våra primära kommunikationskanaler är nyhetsbrev, hemsida och våra sociala medie-konton.

Som kommunikatör på Lidingöloppet är du delaktig i hela processen med att planera, utforma, sprida och utvärdera vår kommunikation. Du arbetar i nära samverkan med övriga medarbetare på Lidingöloppskontoret och har även en hel del kontakt med våra partners – både sponsorer och leverantörer.

Vi söker nu dig som är en fena på sociala medier, brinner för att utveckla vår webb samt har en känsla för formgivning och layout. Tillsammans med Lidingöloppets befintliga kommunikationsteam lyfter du vår kommunikation ytterligare ett steg.

Din profil
Vi söker dig som har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du har erfarenhet av att arbeta med sociala medier och med web. Du behärskar bild- och redigeringsverktyg som Photoshop, InDesign, Illustrator och/eller Premiere Pro, har vana av publiceringsverktyg som Episerver och analysverktyg som t, ex Google Analytics. Du har relevant utbildning, gärna akademisk. Du har erfarenhet av och känner dig bekväm med att ha kontakt med både seniora och juniora personer bland våra samarbetspartners. Självfallet brinner du för folkhälsa och motionsidrott.

Dina personliga egenskaper
Du är en positiv och utåtriktad person som både tycker om att arbeta självständigt och i team. Du är strukturerad, leveransorienterad och har en stark egen drivkraft. Du brinner för att kommunicera med deltagare och potentiella deltagare och du stimuleras av att lyfta fram utmaningen inför, under och efter våra lopp. Du är van att kavla upp ärmarna när det behövs. Prestigelöshet, social kompetens och engagemang är egenskaper som vi värderar högt.

Lidingöloppet
Utifrån Lidingöloppets mission ”Med naturen som arena utvecklar vi hållbara upplevelser där hälsa, glädje och utmaning står i fokus” kan vi utlova en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Du blir en del av den positiva och framåtdrivna kulturen i organisationen, får arbeta med folkhälso- och hållbarhetsfrågor för ett starkt varumärke och med kommunikation på såväl strategisk som praktisk nivå. Genom långsiktighet, tradition och innovation står Lidingöloppet väl rustade inför framtiden. Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott.Läs gärna mer om Lidingöloppet på www.lidingoloppet.se

Frågor om tjänsten besvaras av Lidingöloppets Generalsekreterare Cecilia Gyldén, cecilia.gylden@lidingoloppet.se.

Du ansöker genom att skicka ditt CV och ett personligt brev senast den 4 februari 2022 till ansokan@lidingoloppet.se. Din ansökan behandlas givetvis konfidentiellt.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Officiella leverantörer

Övriga samarbetspartners

Arrangörer