Utan funktionärerna som arbetar under Lidingöloppet, finns inget lopp. Vi har väldigt många fantastiska människor som ger av sig själva och sin tid till föreningar, klubbar och till loppen. Vi kommer här att presentera några av alla de 2500 eldsjälar som hjälper till att göra Lidingöloppets olika lopp till de fantastiska evenemang de är.

Läs även om...

Häcklöparen Ulrik tar hand om din väska

Under Lidingöloppsdagarna myllrar Lidingövallen av löpare i alla åldrar, i olika utstyrslar och med skilda ambitioner. Nervösa, förväntansfulla och fokuserade. Här hämtar de sin nummerlapp och lämnar sin väska innan de beger sig mot starten. Mitt i detta härliga vimmel jobbar Ulrik Sköldqvist som funktionär.

Läs mer »

Waia är räddaren i nöden

Sedan många år tillbaka samarbetar Lidingöloppet med Röda Korset. Wai-Man ”Waia” Cheung är en av huvudfunktionärerna från Röda Korset som vet vad som krävs för att organisera upp hela arbetet.

Läs mer »

Torbjörn i målet

Du som har sprungit ett Lidingölopp har säkert sprungit förbi Torbjörn strax före mållinjen. Eller så har han satt en medalj om halsen på dig efter målgång. Torbjörn Jarlemark från IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb har varit funktionär för Lidingöloppet i sju år.

Läs mer »

Ann-Mari årets funktionär 2015

Ann-Mari Hevreng är född och uppvuxen i Trondheim, Norge, och kom med sin man till Sverige som 24-åring 1960 för att söka jobb. Och blev kvar. Först bodde de i Alvik och från hösten 1960 på Lidingö där hon sedan länge bor i Rudboda nära Bosön.

Läs mer »

Lidingöloppets arrangemang