Den 26–28 september 2014 arrangeras Lidingöloppet för 50:e gången. När det startades av eldsjälarna Sven Gärderud och Karl-Axel "Kacke" Karlberg, med målet att skapa ett stort motionslopp i Stockholm, kunde nog ingen tro att det skulle växa till dagens jätteevenemang med 44.000 anmälda löpare!

 

Lidingöloppet arrangeras av IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK och är sedan länge världens största terränglopp. De tre senaste åren är Lidingöloppets bästa genom tiderna sett till antalet anmälda och 2013 sändes hela tävlingshelgen live på webben och sågs av över 60.000. Det säger verkligen något om intresset för loppet.

Lidingöloppet är en utmaning med sin tuffa terräng och det är det som gör loppet unikt. Men det finns en distans för alla oavsett ålder, kön och förmåga. 30 kilometer är huvudklassen men evenemanget är mycket mer än så med allt från Knatteloppet för de minsta upp till veteranklasserna. Vid sidan av Lidingöloppshelgen arrangerar organisationen Lidingöloppet Ultramarathon, Lidingöloppet MTB, Lidingöloppet On Tour och Blodomloppet Stockholm med totalt över 60.000 deltagare per år.

Jag har varit ansvarig för Lidingöloppet sedan 2010 och det är ett privilegium att jobba med alla involverade i loppet. Våra 2500 ideella funktionärer gör ett strålande jobb utan vilka loppet aldrig skulle gå att genomföra.

Tomas Hoszek
Generalsekreterare Lidingöloppet