Lidingöloppet söker sponsoransvarig

Vår nuvarande sponsoransvariga medarbetare kommer under senhösten att tillträda en liknande tjänst hos Vasaloppet. Vi söker nu därför hennes ersättare. 

Ledig tjänst: TCS Lidingöloppet söker sponsoransvarig

Om Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet, världens största terränglopp, engagerar tiotusentals löpare varje år. På gröna Lidingö, strax utanför Stockholm bjuder vi in till folkfest den sista helgen i september. Första 30 km-loppet arrangerades 1965. Idag, drygt 55 år senare, arrangerar vi flera olika lopp under TCS Lidingöloppshelgen. Lidingöloppsorganisationen genomför också Blodomloppet Stockholm, Lidingöloppet MTB och Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern. Lidingöloppet ägs av de två idrottsföreningarna IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott. Lidingöloppet ingår tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Engelbrektsloppet i En Svensk Klassiker.

Tjänsten
I rollen som sponsoransvarig har du det övergripande ansvaret kring alla sponsorrelaterade frågor. Du ansvarar för försäljning och upprättar våra avtal för såväl nyförsäljning som vid omförhandlingar. Du ansvarar för vår sponsorstrategi, har den löpande kontakten med sponsorerna under hela året tillsammans med vår sponsorkoordinator, ser till att vi uppfyller avtalen, driver alla gemensamma aktiviteter, ansvarar för våra nätverksträffar och har nära relation med dina kollegor för att förankra och utveckla arbetet. Du har också en nära kontakt med främst sponsoransvariga medarbetare hos övriga lopp som ingår i En Svensk Klassiker.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet från sponsorarbete, till exempel från motionslopp eller andra evenemang, från sponsorsidan eller från byråverksamhet. Du har relevant utbildning, gärna akademisk Du har erfarenhet av och känner dig bekväm med att ha kontakt med både seniora och juniora personer hos våra sponsorer, främst med VD samt med Marknads-, Sponsrings- och Kommunikationsfunktionerna. Du har arbetat med avtalsfrågor och har dokumenterad erfarenhet av försäljning. Du har vana att uttrycka dig på såväl svenska som på engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du deltagit i eller på annat sätt medverkat i Lidingöloppet eller i andra liknande motionslopp.

Din personlighet
Du är en positiv och utåtriktad person som både tycker om att arbeta självständigt och i team. Du är strukturerad, leveransorienterad och har en stark egen drivkraft. Du drivs av att vara med och utveckla våra lopp, och av att skapa värde för våra sponsorer. Du har ett strategiskt synsätt, men är också van att kavla upp ärmarna när det är dags att genomföra lopp och då arbetstopparna är höga. Prestigelöshet, social kompetens och engagemang är egenskaper som vi värderar högt.

Om din roll
Utifrån Lidingöloppets mission ”Med naturen som arena utvecklar vi hållbara upplevelser där hälsa, glädje och utmaning står i fokus” kan vi utlova en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Du blir en del av den positiva och framåtdrivna kulturen i organisationen, får arbeta med folkhälso- och hållbarhetsfrågor för ett starkt varumärke och med starka långsiktiga sponsorsamarbeten. Genom långsiktighet, tradition och innovation står Lidingöloppet bra rustade inför framtiden.


Läs gärna mer om Lidingöloppet på www.lidingoloppet.se

Frågor om tjänsten besvaras av Lidingöloppets Generalsekreterare Cecilia Gyldén, cecilia.gylden@lidingoloppet.se.

Du ansöker genom att skicka ditt CV och ett personligt brev senast den 8 september till ansokan@lidingoloppet.se. Din ansökan behandlas givetvis konfidentiellt.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Officiella leverantörer

Övriga samarbetspartners

Arrangörer