VTSS möter supermotionärerna i VTSS Etapp 9

Under VTSS etapp 9 har vi förmånen att träffa några av de som ger Lidingö sin festliga särprägel - de glada motionslöparna!

VTSS möter supermotionärerna i VTSS Etapp 9

Under de åtta tidigare VTSS-etapperna har vi mött elitaktiva, inspiratörer, artister och andra som ger Lidingöloppet sin festliga särprägel. Under Etapp 9 möter vi några av de som verkligen gör Lidingöloppet till en folkfest i en egen klass - nämligen supermotionärerna! Lidingöloppet skulle inte vara en festival i löpform utan den sprudlande energi som genereras i mötet av tusentals motionslöpare. Den här veckan har vi haft förmånen att träffa fyra av dem som har hjälpt till att flytta VTSS-folkfesten till Strava.  

När VTSS etapp 9 tar plats i Ågesta har vi inte en inspiratör på plats, utan fyra. Therese, Sara, Roger och Jens är motionärer, som med sin löpglädje, gemenskap, och entusiasm för utmaningen representerar det som gör Lidingöloppet till en folkfest utöver det vanliga.  Tillsammans har de vid det här laget genomfört samtliga åtta VTSS-etapper, och har därmed hjälpt till att upprätthålla känslan av ”folkfest” genom hela serien. 

När de genomför etapp 9 är glädjen med från start, genom samtliga sex kilometrar, och hela vägen in i mål. I likhet med ett vanligt Lidingölopp finns det en stark samvaro mellan löparna under hela utmaningen, och de hjälps åt att heja fram varandra och hålla uppe farten för varandra i spåret.

Väl i mål har de olika uppfattningar om vilken av VTSS-etapperna som har varit jobbigast hittills, men kan enas kring tre tips till de motionärer som ännu inte har genomfört utmaningen.  Dessa råd är:

  1. Att ta det lugnt under den första kilometern.
  2. Att komma ihåg att backen efter 1,5 kilometer kommer i två etapper.
  3. Att njuta av den sköna avslutningen.

VTSS etapp 9 pågår fram till den 21 maj. Dela under tiden gärna med dig av din entusiasm för löparfesten i VTSS fototävling på Instagram under hashtaggen ”vtss” och ”minarena”, samt @lidingoloppet.  Den bild som under veckan bäst fångar glädjen i utmaningen belönas med en Flowpillow Heat från Flowlife.

Skriven av Rebeca Öberg

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Övriga samarbetspartners

Arrangörer