Visa omtanke i vinter – ta med någon ut i löpspåret!

En ny studie visar att 30 % av alla cancerfall kan motverkas genom t.ex. motion.

Visa omtanke i vinter – ta med någon ut i löpspåret!

Den mest genuina formen av omtanke i vinter kan vara att ta med någon ut i motionsspåret. En ny studie som Institutet för hälso- och sjukvårdsekonomi (IHE) har genomfört på uppdrag av Cancerfonden visar nämligen att tre av tio cancerfall kan förebyggas genom förändrade levnadsvanor, exempelvis fysisk aktivitet.  

Studien, som är den första att kartlägga kopplingen mellan påverkbara levnadsval och cancerdiagnoser i Sverige, visar att fler än 15 000 svenskar årligen drabbas av cancer till följd av vanor som kan förändras - exempelvis rökning, kost och fysisk inaktivitet. 

Det rekommenderade dagsbehovet av fysisk aktivitet för att motverka cancer är 30 minuter. Unna därför dig själv eller någon som står dig nära 30 minuters daglig kvalitetstid i vinter – genom en promenad, ett gymnastikpass utomhus, eller ett löppass.  

För dig som behöver ett långsiktigt mål för att motivera vardagsmotion kan du redan nu anmäla dig till Rosa Bandet-loppet 2021. Genom att ställa upp och träna mot loppet minskar du inte bara din egen risk för cancer – du är även med och stödjer svensk cancerforskning. 100kr av anmälningsavgiften går oavkortat till Cancerfonden.  

Ta hand om dig och dina nära - vi ser fram emot att fira er och livet i september! 

Läs mer om rapporten på här.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer