Jul och vinterträning

Det är lätt att inte prioritera träningen när december och vintern. Oftast är det mycket som skall fixas och man väljer då att skippa träningen. Våra vänner på Runacademy vill därför ge sina bästa tips på varför du skall fortsätta träna under vintern.

Vinterträning

Du blir piggare!

För det första så gör träningen att du blir piggare och gladare. Det kommer också smitta av sig på dina närstående och du kommer få mer energi till hela familjen. Träning under jultider kommer på så sätt inte ta bort tid från din familj, det kommer istället ge dig mer kraft till att umgås. 

Korta pass ger också effekt!

Okej vi förstår att det är stressigt att få in så mycket träning under denna tid. Men kortare pass är bättre än inga pass. Det räcker med 20 minuters pass för att bara bevara den form du har. Det blir mycket jobbigare att komma tillbaka om du inte gör någon träning alls under december. 

Maten smakar godare!

Jul förknippas ofta med god mat, julgodis och en massa glögg. Det är så mycket godare att äta om man också har tränat innan. Du får bättre aptit och kan sedan njuta av godsakerna med gott samvete. Träning är den absolut bästa kryddan! 

Passa på att få frisk luft!

Under denna mörka tid så gäller det att få så mycket dagsljus som är möjligt. Om du är ledig över jul så se till att komma ut i dagsljuset. En löprunda är ett sätt att få frisk luft och dagsljus under denna mörka tid! 

Regelbundenhet är viktigast!

När det kommer till träning så är det framförallt regelbundenheten som är viktigast för att få resultat. Det är alltid mycket bättre att träna 3 pass i veckan året om än att träna väldigt hårt under kortare perioder. Därför är det också viktigt att få till träning under veckorna kring jul för att just behålla regelbundenheten i träningen.

Varför ska du inte vänta med att träna till nästa år?

Många tänker att det är bättre att komma igång med träningen under nästa år och att nu få unna sig att ta det lugnt fram tills dess. Men varför vänta? Ju längre du skjuter upp något desto svårare blir det att ta tag i det

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer