Vilken blir din löputmaning under 2020?

Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangerar ca 20 olika lopp för att få fler människor att röra på sig.  Vi har ett lopp för alla- så att just du skall kunna utmana dig på din distans! Vilken utmaning blir din utmaning?

Vilken blir din löputmaning under 2020?

Med naturen som arena utvecklar Lidingöloppet hållbara upplevelser där hälsa, glädje och utmaning står i fokus. Vi är världens största terränglopp och arrangerar ca 20 olika lopp (från Lidingöloppet 30 km till Rosabandet- loppet och Blodomloppet) för att få fler människor att röra på sig – oavsett ålder, kön, bakgrund och förutsättningar. Vi har ett lopp för alla- så att just du skall kunna utmana dig på din distans! Genom att anmäla sig till något av loppen redan i början på året, ger du dig själv chansen att klara av just din utmaning.

 

TCS Lidingöloppet 30 km

Svårigheten ligger i att bemästra alla backarna och inte torska under sista milen. Lidingöloppet anses

vara tuffare än ett maratonlopp just på grund utav kuperingen och bara att bemästra det backiga loppet är inget annat än ren prestation. Oavsett om ditt mål är att orka hela loppet eller är att springa det på en viss tid så är det viktigt att träna ordentligt inför loppet för att få en behaglig och (förhoppningsvis) härlig upplevelse. Börja din förberedelse itid och utnyttja den gröna vintern. Den snöfattiga vintern har blivit vinstlott för oss löpare som möjliggör för oss att mata på med lugna och längre distanspass. Detta är träning som lägger grunden för ett framgångsrikt Lidingölopp 2020.

 

Lidingöloppet 30 km är tufft på många olika sätt och för dig som springer för första gången så är vårt råd att inte titta för mycket på klockan eller din medlöpare- Lidingöloppet handlar om att anpassa sig enligt den egna individuella ansträngningsskalan. För dig som har sprungit Lidingöloppet och siktar på tider under den magiska tretimmars gränsen så handlar det om att träna ordentligt och ta tillvara på den snöfattig vintern för springa få mil i kroppen. Du behöver träna distanslöpning, helt i kuperad terräng- det handlar om att bygga uthållighet och styrka i backar. Siktar du på silvertid (2:15 för män och 2:38 för kvinnor) så rekommenderar vi att springer ett seedningslopp under våren/sommaren. Ibland kan det vara trångt i spåret under loppet och har du ambitioner att fixa medaljtiden bör du försöka seeda in dig till de första startgrupperna. Du kan b.la. seeda dig på våra Lidingöloppet on Tour- lopp

 

TCS Lidingöloppet 15 km

 TCS Lidingöloppet 15 är halva distansen av TCS Lidingöloppet 30 men är fortfarande en riktig utmaning. Du får din beskärda del av det kuperade och mjuka spåret, men slipper de tuffa backarna i slutet. Lidingöloppet 15 km är den perfekta inkörsporten till den klassiska tremilen, som är mångas löpare dröm samtidigt som den är passar de som vill ha en rejäl utmaning längre än milen. Har du aspirationer att springa på silvertid är ligger silvermedaljtiden på 1.07 för män och 1.15 för kvinnor. Så om du vill ha fartfylld löpning på sköna spår i vackra omgivningar, spring då Lidingöloppet 15 km 2020!

 

Rosa Bandet- loppet

 Genom att springa Rosa Bandet-loppet springer du för något större. Loppet utgör den officiella starten

för Rosa Bandet- kampanjen och 100 kr av varje startavgift går oavkortat till den värdefulla

cancerforskningen. Loppet springs under söndagen på Lidingöloppshelgen och banan är den beryktade

sista milen med start och mål på Grönsta Gärde. Du kan välja att springa 10 km eller 4 km.

 

Utöver Lidingöloppet 30, Lidingöloppet 15 och Rosa Bandet- loppet arrangerar vi följande lopp under Lidingöloppshelgen:

 

TCS Lilla Lidingöloppet – Sveriges största terränglopp för barn och ungdomar. Alla mellan 7 och 15 år är välkomna att springa. TCS Lilla Lidingöloppet går i samma terräng som TCS Lidingöloppet 30 km. Start- och målplats är på Grönsta gärde.

 

TCS LidingöRullet – loppet på hjul. TCS Lidingörullet är loppet för dig som tar dig fram med rullande hjälpmedel. Tillsammans med hundratals andra deltagare tar du dig runt en härlig 2 km lång bana på vackra Lidingö. Efter målgång är det dags att fira till musiken från scenen.


TCS LidingöRuset
- helgens gladaste lopp! Detta är loppet för dig som har någon form av funktionsvariation.


Lidingö Knattelopp
- det stora terrängloppet för de allra minsta. Ett livfullt och sprudlande lopp för alla barn upp till sex år.

 

Lidingö På Gång. Powerwalka eller promenera, med eller utan stavar, en vacker bana på 6 eller 9,3 km.

 

Välj din utmaning så ses vi i september!

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Övriga samarbetspartners

Arrangörer