Miljonte löparen i mål, banrekord och 726 710 kr till Cancerfonden

Arrangörsklubbarna IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK kan summera det 54:e Lidingöloppet. En helg då den miljonte löparen sedan loppets början 1965 gick i mål, då damernas sexton år gamla banrekord på 30 km raderades och hela 726 710 kr samlandes in till Cancerfonden.

Vi summerar TCS Lidingöloppshelgen 2018

Den miljonte löparen sedan loppets början 1965 blev Terese Artvin från Enskede gård.
– Det är fantastiskt att så många har sprungit något av våra lopp genom åren. Glädjande är också att anmälningarna ökar både på MK 15K och i Rosa Bandet-loppet, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek. 

Det totala antalet anmälda landade på 35 795 personer.
– Vi håller ställningarna väl som världens största terränglopp, i tider av allt hårdare konkurrens från en ökad mängd löplopp.

 

Allt fler använder appen TCS Lidingöloppet, i år laddades den ner hela 21 000 gånger.
– Vi har satsat på att minska det tryckta materialet och i år hittade löpare och besökare all information digitalt på hemsidan och i appen istället. Det sparade in minst 100 000 ex av olika trycksaker, säger Tomas.

På damernas 30 km lopp slog kenyanskan Sylvia Medugo ett sexton år gammalt banrekord. Det nya lyder 1.53.00.
– Det var överlag en mycket fin damtävling 30 km med många starka tider, hela fem tjejer gick in på topp 10 genom tiderna, säger Tomas.

– Sedan var det mycket glädjande att återigen få en svensk segrare i Napoleon Solomon, som tog andra raka segern, säger Tomas.

Rosa Bandet-loppet är startskottet för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, delar av startavgiften och andra initiativ skänks till cancerforskning. I år samlades hela 726 710 kr in, att jämföra med 493 000 kr 2017.
– Det är fantastiskt att kunna bidra till den viktiga forskningen. Tillsammans med Cancerfonden och andra samarbetspartners, har vi i vår satsning Hälsobyn också jobbat med att sprida kunskap om cancerprevention och hur en hälsosam livsstil kan ge ett friskare liv, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek. 

Bästa ögonblicket enligt generalsekreteraren?
– Fredagens prisutdelning och sköna röj på scenen med Markolioo under LidingöRuset!

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer