Våren firades under Vårmilen 5km och 10km!

Årets första arrangemang Vårmilen infriade alla förväntningar tack vare vårsolen, de fyllda startfällten, Lidingöloppets fantastiska funktionärer och partners, liksom genom en magisk stämning i spåren! 

Våren firades under Vårmilen 5km och 10km!

Det var många som kände "längtan till landet" när våren firades på Lidingö genom Vårmilen. Under loppen på 5 och 10 kilometer kom hundratals deltagare att uppleva en strålande dag utmed Lidingös gröna ängar och skogar, och fick samtidigt testa formen inför kommande lopp!

Mest fulla var startfälten på M/K 10km, där deltagarna även hade möjlighet att seeda sig till startgrupperna i TCS Lidingöloppet. Loppen, som gick på en naturskön och kuperad bana i Stockby, Långängen och Ekholmsnäs, var en utmaning för både motionärer och elitlöpare.

Den deltagare som bäst läste terrängen på 10km var Ludvig Johansson från Lidingöloppets ägarförening IFK Lidingö Friidrott, som följdes av Stefan Hållberg från IFK Lidingö Friidrott och Benjamin Guter från Onsdagssocieteten. I kvinnoklassen var Olivia Lundevall från Stocksund först över mållinjen, med Elvira Arosell från Lidingö och Filippa Bergsman från Spårvägens FK på andra- och tredjeplats. 

Även loppet på M/K 5km präglades av en stor uppslutning av deltagare, med både elit och motionärer från hela Stockholm och Sverige. Männens lopp togs hem av Harry McMurtrie från IFK Lidingö SOK, följd av Konstantin Avramidis från IS Göta och Jason Krogh-Pedersen från Bagarmossen. I kvinnklassen vann Emma Holstad från IFK Lidingö med Madeleine Hegg från Lidingö och Emma Levin från Täby bakom. 

Lidingöloppet vill tacka alla som tog del i arrangemanget - som var det första loppet helt utan restriktioner på två år på Lidingö. Tack till alla deltagare för den positiva stämningen och rörelseglädjen, tack till våra partners för allt engagemang och expertis, och tack till alla funktionärer som ställde upp med tid, kunskap och glädje - ni är hjärtat i Lidingöloppsorganisationen. 

För alla som sjö och berg vill återse hälsar vi välkomna tillbaka till TCS Lidingöloppshelgen i september, och önskar under tiden lycka till i spår och stigar!


Resultat Vårmilen 2022 >
Seedningslopp inför TCS Lidingöloppet 2022 > 
Anmälan TCS Lidingöloppet 2022 >

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer