Vårmilen är tillbaka!

Lidingöloppet återlanserar Vårmilen

Efter ett års uppehåll återkommer den populära Vårmilen som en del av Lidingöloppets vårhelg. Vårmilen går i år av stapeln fredagen den 1:a maj med start 15.00 och blir då den naturliga starten på terränglöpningssäsongen 2020.

Vårmilen är tillbaka!

”Det känns otroligt roligt att Vårmilen nu gör comeback, säger Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén. Vi vill fortsätta att utveckla våran vårhelg där vårt MTB-lopp sedan tidigare är mycket omtyckt och många har hört av sig med önskemål om att vårt vackra millopp ska komma tillbaka säger Cecilia.”

Vårmilen har tidigare varit ett uppskattat inslag i Lidingöloppets utbud av lopp och återkommer nu på tävlingsschemat. Loppet kommer att genomföras fredagen den 1:a maj med start kl. 15.00 och kommer genomföras på samma bana som tidigare där starten är belägen på Lidingövallen och där banan sedan fortsätter söder om Kyrkviken, vidare ut mot Kottla och Koltorp för att sedan återvända till Lidingövallen via Ekholmsnäsbacken.

Förutom den klassiska 10 km-distansen är en nyhet att det nu kommer att finnas en möjlighet att prova på att springa halva sträckan, 5 km.

”Vi vet att intresset för 5-km-lopp ökar och vi är därför stolta över att kunna addera ytterligare en distans till Vårmilen. 5 km är en distans som de flesta kan springa och vi vill gärna locka nya deltagargrupper inklusive de som kanske aldrig sprungit något lopp till våra arrangemang avslutar Cecilia Gyldén.

Lidingöloppets Vårmil kommer att vara seedningsgrundande för TCS Lidingöloppets olika lopp.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer