TCS Lidingöloppets Generalsekreterare Cecilia Gyldén om loppåret 2021

TCS Lidingöloppets Generalsekreterare Cecilia Gyldén om Lidingöloppets comeback under 2021

1. Vilka Lidingöloppsarrangemang ser du fram emot under året?
Alla! Jag ser fram emot ett år i löpningens tecken. Många svenskar håller igång med löpning, promenader och cykling under pandemin, och det finns ett stort sug efter att få testa formen och springa lopp.  Några av årets höjdpunkter kommer att vara Vårmilen i början av maj, Blodomloppet i juni, och så klart den stora folkfesten under TCS Lidingöloppshelgen i september!


2. Hur blir TCS Lidingöloppet 2021 - kommer det genomföras som vanligt, i mindre skala eller som i höstas?
Vi planerar att som vanligt genomföra TCS Lidingöloppet på plats på Lidingö under den sista helgen i september. Eftersom det är svårt att förutsäga hur hälsoläget kommer att utvecklas tittar vi även på andra lösningar om rådande restriktioner inte tillåter ett ”vanligt” Lidingölopp. Håll utkik i våra kanaler för mer information. 


Vi kommer i vilket fall som helst arrangera loppet i slutet av september, så du kan lugnt ställa in din träning med sikte på att vara i toppform tills dess! Och glöm inte att säkra din anmälan för att veta att du verkligen har en plats oavsett loppets utformning. Vid eventuella restriktioner i deltagarantal så kommer principen självfallet vara att anmälningsordning gäller som turordningsregel.

3. Folkhälsa är en av TCS Lidingöloppets grundpelare. Hur kommer årets lopp göras säkra för alla deltagare?
Vi följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer och rådande restriktioner. Det betyder bland annat att loppen under 2021 kan komma att delas in i mindre startgrupper, att vi förstärker våra städ- och hygienrutiner och att vi inför åtgärder som hjälper alla att hålla avstånd.


4. Vilka lärdomar tar du med dig från förra årets virtuella lopp till årets arrangemang?
Jag tar med mig att TCS Lidingöloppet har en stark gemenskap. Under loppmånaden förra året byggdes Abborrbackar, Kyrkviken-vätskestationer och Grönsta-målsnören över hela landet, och deltagare kom samman för att heja på varandra i våra sociala medier. Den här gemenskapen kommer att göra årets folkfest till något utöver det vanliga!


Vi fick också välkomna många nya löpare, som gärna vill springa lopp, men kanske inte i den vanliga formen där alla står på startlinjen på samma plats. Jag hoppas att vi kan välkomna ännu fler nya löpare 2021. 

5. Förra året arrangerades inte Lilla Lidingöloppet av hänsyn till det rådande hälsoläget. Vad är statusen för barn- och ungdomslopp i nuläget? 
Folkhälsomyndighetens rapport den 20 januari uppmärksammar betydelsen av fysisk aktivitet för unga, och Folkhälsomyndigheten har därför begärt att regeringen lättar på sin tidigare rekommendation avseende organiserade idrottsaktiviteter inomhus och utomhus. Vi hoppas i ljuset av detta på att kunna arrangera Lilla Lidingöloppet i anpassade former i höst. 

6. Kommer deltagare kunna flytta sin anmälan till nästa år om även årets lopp blir virtuellt?
Om årets lopp blir virtuellt kommer anmälan kunna flyttas till nästa års arrangemang om man så önskar.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer