TCS donerar 170 000 till Astrid Lindgrens barnsjukhus

För femte året i rad har TCS stöttat Astrid Lindgrens Barnsjukhus

TCS donerar ytterligare 170 000 till ett av Sveriges största barnsjukhus

Tata Consultancy Services (TCS) har för femte året i rad gjort en donation till förmån för Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset. 

Donationen är en del i ett långvarigt initiativ i att underlätta barns sjukhusvistelse och med årets donation har TCS sammanlagt skänkt 770 000 kr till sjukhuset.

Tidigare donationer har hjälpt barnsjukhuset med modern och interaktiv teknik för att göra en av sjukhuskorridorerna levande och spännande för barnpatienterna, samt nya ljudkuddar som hjälper barn lyssna på musik eller sagor. Man har även installerat ett så kallade sinnesrum och en interaktiv projektorvägg på sjukhusets lekterapiavdelning.

Donationspengarna samlas i vanliga fall in i samband med TCS Lidingöloppet, där TCS är titelsponsor, men 2020 kunde inte loppet arrangeras som vanligt. TCS vill upprätthålla samarbetet även detta år och har därför valt att donera 170 000 kr till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Avinash Limaye, Regionchef för TCS i Skandinavien, säger: 
”Hos TCS globalt finns ett stort engagemang i hälsa och välmående hos vår personal och samhället i stort. I Sverige har vi valt att engagera oss genom samarbeten med Lidingöloppet och Astrid Lindgrens sjukhus. År 2020 är ett annorlunda år och även om vi inte kan samla in pengarna i samband med TCS Lidingöloppet som vi vanligtvis gör, vill vi ändå bidra till Astrid Lindgrens Barnsjukhus och den omgivning som barnen vistas i."

Svante Norgren, Temachef på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, säger:
"Vi på Astrid Lindgrens Barnsjukhus uppskattar att TCS valt att stödja oss även i år. Med årets donation kan vi fortsätta att utveckla lekterapiavdelningen och se till att barnen möter interaktiv teknik som kan hjälpa dem i deras utveckling och sprida glädje bland barnen och deras familjer under den tid de vistas hos oss."

Se mer om hur TCS:s bidrag hjälper Astrid Lindgrens Barnsjukhus att utveckla vården här!

En stor del av TCS ägs, via Tata Sons, av stiftelser där målet är att att stödja bland annat hälsa, utbildning, konst och kultur. Läs mer om Tata Sons här - https://www.tata.com/business/tata-sons

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer