Tack Dan Karlsson för din tid som Lidingöloppets ordförande!

Lidingöloppet med kansli, ägarföreningar och styrelse framför våra varmaste tack till Dan Karlsson, som efter två intensiva år som ordförande just har lämnat över uppdraget till Anna Öberg. I en intervju beskriver Dan sitt ledarskap under en turbulent period, liksom den positiva bild han har av vägen framåt!  

Hur skulle du vilja sammanfatta dina två år som ordförande?
Vår generalsekreterare Cecilia Gyldén och jag klev in i våra respektive roller i februari 2020 och bara ett par veckor senare så slog pandemin till med full kraft. Det tänkta arbetet med att fortsätta utvecklingen av Lidingöloppet förbyttes över en natt till krishantering. Osäkerheten om framtiden tvingade oss till stora nedskärningar för att säkra vår överlevnad samtidigt som arbetsbelastningen på hela organisationen mångdubblades när nya budgetscenarios och loppidéer i spåren av covid-19 jobbades fram.

Tack vare hela organisationens hårda arbete och innovationskraft och det fantastiska stödet från våra sponsorer så har vi nu tagit oss igenom de senaste årens utmaningar någorlunda helskinnade. Regeringens stödåtgärder till RF och specialidrottsförbunden har gett oss förutsättningar att nu ta nästa steg mot framtiden. Att Anna Öberg nu tagit över stafettpinnen som ordförande känns väldigt bra och jag hoppas verkligen att hela Lidingöloppsorganisationen snart ska slippa alla pandemiproblem och i stället får möjlighet att utveckla Lidingöloppet till nya höjder!

Visst har de två senaste åren varit slitsamma, men det har också varit en fantastisk upplevelse att se hur våra ägarklubbar, kanslianställda, sponsorer och funktionärer tillsammans och helhjärtat ställt upp så att vi kunnat arrangera Lidingöloppet trots utmaningarna och bjuda våra löpare på en riktig folkfest!

Vilket är ditt starkaste minne från dessa år?
Känslan av att i höstas återigen få uppleva ett Koltorps Gärde fullt av löpare som ger sig i väg när startskottet går. Och att sedan vid Grönsta Gärde se alla glada löpare komma i mål i det strålande höstvädret – trötta men med ett leende på läpparna. Att löparna nu gav oss det högsta betyget någonsin i Lidingöloppets historia gör mig förstås extra glad.

Vilka medskick skulle du vilja göra till Lidingöloppets löpare inför loppen 2022?
Förutom att Lidingöloppet är en fantastisk folkfest och kanske också en rejäl utmaning för dig som löpare så är det dessutom ett väldigt fint sätt att stödja barn- och ungdomsidrotten då allt överskott oavkortat går dit. En gång i tiden hörde jag också till den ålderskategorin, så för mig är startplatsen på Lidingöloppet eller det ideella arbetet som Lidingöloppsordförande olika sätt att ”betala tillbaka” för all hjälp och allt stöd jag själv som ung löpare fick av tränare och ledare under många år.

Tack Dan för dina stora insatser som ordförande i Lidingöloppet under de senaste två åren, som utan tvekan varit de mest utmanande under Lidingöloppets 57-åriga historia. Får vi se dig på startlinjen under något av våra lopp i år?
Just nu ligger jag i hårdträning inför Vasaloppet som ju firar 100 år i år. När det är avklarat så blir det fokus på löpningen igen och jag har redan anmält mig till Lidingöloppets 30 km i höst.


Läs mer: 
Anna Öberg är Lidingöloppets nya ordförande >
TCS Lidingöloppet får ny ordförande >
Om Lidingöloppets organisation >

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer