Om mat och dryck under årets arrangemang

TCS Lidingöloppet informerar här den mat och dryck som tillhandahålls under arrangemanget. Genom en satsning på hållbarhet, minskat klimatavtryck och svenskt ursprung har vi breddat utbudet med svenska smaker med mer svensk mat och dryck inför och under TCS Lidingöloppsveckan.

Om mat och dryck under årets arrangemang

Under TCS Lidingöloppsveckan genomförs en helt ny satsning på svenska råvaror. Genom ett samarbete mellan Lidingöloppet, LRF, Från Sverige och Svenskt Kött kommer du under TCS Lidingöloppsveckan 2021 kunna njuta av mat från svenska producenter i alla serveringar på arenan. Även funktionärsmaten är tillagad med svenska råvaror.

I följande matserveringar kommer du, mellan den 24 och 26 september hitta lunch, mellanmål och energipåfyllning från svenska bönder och producenter. Information om mat mellan den 2-3 oktober kommer under nästa vecka:

Lidingövallen
I grillen på Lidingövallen kan deltagare och publik hitta korv och hamburgare. Hela utbudet är märkt med Kött från Sverige och serveras med Från Sverige-märkta korv- och hamburgerbröd. Även de grönsaker som serveras till är Från Sverige-märkta.

Löfbergs kaffebil
I Löfbergs kaffebil kommer det att finnas Från Sverige-märkta kanelbullar, Polarbröds Från Sverige-märkta polarklämmor, svensk mjölk och svenska äpplen!

I ett uttalande beskriver Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén den stolthet som kännetecknar det svenska utbudet av mat och dryck under TCS Lidingöloppsveckan 2021:
– Tillsammans med LRF, Svenskt Kött och Svenskmärkning lyfter vi hållbarhets- och ursprungsfrågorna före, under och efter TCS Lidingöloppsveckan. Det betyder bland annat också att vi breddar hela utbudet av svensk mat och dryck.

Den nya svensksatsningen innebär ökat fokus på bra råvaror, hög kvalitet, svenskt ursprung, som samtidigt blir ett stöd till svensk landsbygd och svenskt lantbruk.

Passa på att upptäcka Lidingös kulinariska utbud under din resa till TCS Lidingöloppet. TCS Lidingöloppssspåret vindlar förbi vackert belägna caféer och restauranger för publik och hungriga löpare före och efter loppet – exempelvis Långängens Gård, Kaptensstugan och Lidingö Musteri. För mer tips, se ”Mat och Dryck” på Upplev Lidingös webbplats.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer