Spring in våren med Bryan Keely i VTSS etapp 5

Visst gör det ont när tävlingsplaneringen brister. Men det betyder inte att man måste tveka på vårsatsningen. Eftersom ”Vårmilen” ställdes in i maj bjuder VTSS den här veckan in till en löputmaning på samma bana på Lidingö – av många klassad som vårens vackraste millopp.  Utmed 10 kilometer följer VTSS etapp 5 makalösa vårlandskap på vindlande vägar genom samhälle och skogterräng. Som guide och inspiratör har vi med oss IFK Lidingö SOK:s VM-meriterade orienterare Bryan Keely, som visar hur man får ut det mesta av löpupplevelsen.

Spring in våren med Bryan Keely i VTSS etapp 5

För Bryan Keely, uppvuxen i Australien och tävlandes för IFK Lidingö SOK, betyder ”spring” både ”vår” på engelska och en uppmaning att löpa på svenska. Han är vid det här laget lite av en expert på båda delarna. Under våren har han avverkat otaliga kilometer utmed Lidingös naturlandskap – längs landsbygd, skog och samhälle - med målet om att stå redo för VM i orientering i sommar.

När han genomför ”Vårmilen” under VTSS etapp 5 är han därmed välbekant med hela sträckan, som inleds vid Kyrkviken intill Lidingövallen, fortsätter mot ett lummigt Stockby, slingrar sig förbi ängsmarker och skogslandskap i Koltorp och Ekholmsnäs, och följer kusten tillbaka till Kyrkviken. Hela banan är markerad med snitslar.För de som vill njuta av både våren och löpningen under utmaningen tipsar Bryan om att inleda etappen konservativt, eftersom banan blir jobbigare mot slutet, i synnerhet runt 8-kilometersmarkeringen. Han tipsar även om alla fördelar med att springa på just terrängunderlag just nu eftersom det är skonsamt för leder och bygger styrka i hela kroppen.

VTSS etapp 5 pågår från måndagen den 18e maj fram till söndagen den 31 maj. Alla som under veckan vill dela sina bästa vårbilder på etappen kan delta i VTSS fototävling, där vinnaren belönas med en Flowpillow från Flowlife. För att delta i tävlingen, dela ditt bästa VTSS-foto på Instagram, tillsammans med hashtaggen "vtss" och "minarena", liksom taggen @lidingoloppet. 

Skriven av Rebecka Öberg

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer