Skolstafetten Järva – löparglädje för 2 000

Den 15 maj kommer över 2 000 elever till start i Skolstafetten Järva på Spånga IP. Nytt deltagarrekord. Igen.
– Evenemanget är så väldigt härligt och barnen har hejdlöst kul! säger Mårten Westberg på Akalla Run som samarbetar med Lidingöloppet kring arrangemanget.

Skolstafetten Järva – löparglädje för 2 000

2015 gjorde Lidingöloppet en satsning på att få ungdomar i Järvaområdet att börja träna löpning, och startade Skolstafetten Järva – parallellt med Lidingö Skolstafett som sedan flera år arrangeras för skolorna på Lidingö.

– Vi ville inspirera ungdomar i Järvaområdet att börja träna löpning, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek. 

Feststämning på Spånga IP

Den 15 maj arrangeras Skolstafetten Järva för fjärde gången. Över 2 000 barn och ungdomar, främst från skolorna i Järva, deltar. Och Skolstafetten är mycket mer än löpning.
– Förra årets succé med tre band från Fryshuset på en stor scen och bumperballs att leka med, kommer tillbaka i år. Vi har komprimerat arenan något för att skapa ännu bättre tryck och skönare stämning, berättar Mårten Westberg. 

Majoriteten av stafettlagen är mixlag, där både tjejer och killar springer i samma lag.

– Det är jätteroligt, vi vill bidra till ett naturligt umgänge över könsgränser, säger Mårten. 

Laddat gäng från Husbygårdsskolan

Susanna Lundh är lärare för årskurs 7 på Husbygårdsskolan i Kista kommer med flera lag från årskurserna 5,7 och 8.

– Vi tycker att det är viktigt att göra saker tillsammans utanför skolan. Här kan alla vara med, oavsett om man är snabb eller tar sin sträcka som en promenad – det är positivt. Skolstafetten är välarrangerad och det är tacksamt för oss skolor att bara kunna hänga på. 

Wiktoria och Sabirin i sjuan springer i varsitt mixlag.

– Det ska bli roligt att springa, men framför allt ska det bli kul att träffa så många ungdomar från andra skolar, säger de. 

Fakta om Järvastafetten

I stafetten deltar lag om fyra personer, uppdelat efter låg-, mellan- och högstadiet, samt i tjej-, kill- och mixade lag. 
Varje sträcka är 1,7 km.

Start, växlingar och mål på Spånga IP.

Starttider:
Åk 1-3 kl 9.30
Åk 4-6 kl 10.30
Åk 7-9 kl 11.30

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Övriga samarbetspartners

Arrangörer