Skolklassikern kan bli "Årets Peppare" på Idrottsgalan

Skolklassikern kan vinna pris på Idrottsgalan för sitt arbete med att fostra idrottsglädje bland barn och ungdomar!

Skolklassikern nominerad till "Årets Peppare" på Idrottsgalan

Skolklassikern har nominerats till priset Årets Peppare på Idrottsgalan – en utmärkelse som hyllar personer, organisationer och initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt får barn och unga i rörelse. 

Bakom priset står Generation Pep och Riksidrottsförbundet och målet är att hylla eldsjälar och organisationer som får barn och unga att röra på sig. All forskning pekar nämligen på att svenska barn och unga idag rör på sig alldeles för lite - något som får stora effekter för folkhälsan. Priset syftar därför till att visa goda förebilder som arbetar för att göra skillnad.

Skolklassikern, som nominerats i rollen som hälsofrämjande initiativ, är en utmaning skapad av En Svensk Klassiker för alla elever i årskurs F-6. Eventet utgår från de fem klassiska motionsloppen Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet.

Under ett år utmanas elever att, tillsammans med övriga elever i klassen, klara de olika sträckorna i vardera klassikerevent – till exempel att tillsammans springa 30 kilometer. Förutom rörelseutmaningar bjuder skolklassikern även eleverna att fördjupa sig i hälsofrågor såsom sömn, kost och socialt/mentalt välmående. Sedan start har Skolklassikern engagerat och inspirerat över 80 000 skolelever över hela landet. 

En Svensk Klassiker är mycket glada och hedrade av att vara utsedda till finalister i årets peppare. En Svensk Klassikers mission är att verka för att göra Sverige och svenskarna friskare. Genom satsningen på unga i Skolklassikern möter vi många barn runt om i vårt land och ser hur angeläget arbetet för barn och ungas hälsa är. Vi är stolta över att vara en del av det fina initiativ och nätverk Generation Pep skapat och bidrar med. Att få sitt arbete uppmärksammat på detta sätt är fantastiskt, säger Michael Thorén VD för En Svensk Klassiker. 

Den slutgiltiga vinnaren kommer att presenteras under Idrottsgalan i SVT den 18 januari 2021.  

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer