Simon Sundström visar vägen i VTSS första etapp

Simon Sundström, IFK Lidingö Friidrotts elitlöpare med både SM-guld och U23EM-brons i bagaget, var inte bara först ut av de inbjudna gästerna, utan passade även på att placera sig först i resultatlistan. I avslappnad stil genomförde han etappen på 4 km med start och mål på Grönsta på 13 minuter och 30 sekunder.

Simon Sundström visar vägen i VTSS första etapp

Varje vecka kommer VTSS att bjuda in idrottare, Lidingölegender och folkkära profiler som kommer att utmana, inspirera och dela sin löpglädje med övriga deltagare och först ut var Simon Sunström.

Simons lopp runt VTSS Lidingö 4km visar att Grönstas skogar är oberäkneliga, även för den mest rutinerade löparen, och att även en ”tung” dag kan leda till ett överraskande bra resultat. Innan start meddelade Simon att han, efter intensiv träning dagen innan, skulle försöka springa varje kilometer på omkring 4 minuter. Vid Lidingöloppets klassiska mål på Grönsta Gärde kunde dock Simon notera att varje kilometer i själva verket hade gått på 3.09 minuter.

Kanske är resultatet en följd av både lång rutin och tävlingserfarenhet på just den här sträckan. Simon har vid det här laget sprungit Lidingöloppet 15 gånger, alltsedan han började löpträna vid sju års ålder. Under det senaste TCS Lidingöloppet 15 i september 2019 vann Simon i klassen M22 – ett lopp som avslutas med den aktuella 4km-sträckan med start och mål på Grönsta Gärde.

Etapp 1 av VTSS har dock bara börjat, och Grönstaskogarna väntar många tappra löpare som mellan den 20 och 26 april vill utmana Simon, tävla i Strava-communityn, prova ett nytt löpspår, eller njuta av fyra våriga kilometer på mjuka skogsstigar. För att se det aktuella ställlningen i VTSS Lidingö 4 km, kolla in under fliken resultat.

Skriven av Rebecka Öberg

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Övriga samarbetspartners

Arrangörer