Seeda dig till rätt startgrupp för en optimal lopp-upplevelse!

Så här kommer du med i rätt startgrupp i år. 

Seeda dig till rätt startgrupp i höst!

Genom att seeda dig till TCS Lidingöloppet ges du förutsättningar att springa ditt bästa lopp i höst. Eftersom startplatserna till TCS Lidingöloppet 2021 är färre än vanligt är det särskilt viktigt att seeda sig tidigt i år. I den här intervjun beskriver Josefin Almkvist, funktionärsansvarig på TCS Lidingöloppet, hur du går tillväga. 

1. Varför ska man seeda sig?
För att få en smidig resa över Lidingös löparspår i höst. När man springer tillsammans med deltagare på samma nivå kan man genomföra loppet i en jämn fart - utan att behöva sakta ner eller runda löpare som springer långsammare. Genom seedningen kan man dessutom få draghjälp av andra löpare och därigenom ge sig själv förutsättningar att springa sitt bästa lopp.

2. Ser seedningsgrupperna annorlunda ut nu än tidigare år?
Ja, årets startgrupper kommer att vara fler och innehålla färre deltagare per grupp. Exempelvis startgrupp 2 kommer därför i år att delas upp i 2A, 2B och 2C, där alla har samma seedningstid. All information om hur årets startgrupper ser ut och vilka tider som kvalificerar till dem återfinns på den här sidan.   

3. Vilka lopp kan man springa för att seeda sig till TCS Lidingöloppet?
Lidingöloppet har två digitala lopp som man kan springa i sommar för att seeda sig till TCS Lidingöloppet:  

Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern
Lidingöloppet är just nu på turné i Sverige och kommer att besöka nio städer för digitala lopp mellan vecka 16 och 24, plus vecka 35. Samtliga lopp i serien är seedningsgrundande inför TCS Lidingöloppsveckan. För att delta behöver du en klocka med GPS-mottagning. Anmäl dig till Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern här.

Blodomloppet Stockholm
Lidingöloppet är arrangör av det digitala Blodomloppet Stockholm som genomförs mellan den 20 maj och den 9 september 2021. Förutom att vara seedningsgrundande för TCS Lidingöloppet är det digitala Blodomloppet Stockholm på 5 och 10km ett lopp som uppmärksammar den livsviktiga blodgivningen! Anmäl dig till det digitala Blodomloppet Stockholm här!

Har du sprungit något av våra lopp de senaste 3 åren så får du en automatisk seedning, för att se vilken startgrupp du är i går du in på Mina Sidor.

4. Hur sker urvalet till seedningsloppen? Kan jag få en plats i en viss startgrupp i ett sent skede om jag bara springer på en jättebra tid?
Indelningen till seedningsgrupperna sker automatiskt och med företräde till de som har seedat sig tidigt under året.

5. Hur lång tid har man på sig att seeda sig?
Man har ända fram till den 6/9 för att seeda sig utan kostnad och i mån av plats. Det är här det blir lite lurigt - Lidingöloppet har färre löpare per startgrupp under 2021, men fler startgrupper så det är inte jämförbart med tidigare år. Jag rekommenderar därför alla att seeda sig så tidigt som möjligt för att vara säkra på att komma med i rätt startgrupp.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer