Så lyckas du med din löputmaning!

Januari brukar för många innebära en nystart och att komma in i nya mer hälsosamma rutiner, som ofta innebär att träna mer. För att få det hållbart gäller det att ditt löparmål är rimligt så du klarar av att hålla i det hela året. För det allra viktigaste är att få till regelbundenhet för att utvecklas. Runacademy har vill därför tipsa om tre saker som kan hjälpa dig att nå din löparutmaning 2020

Så lyckas du med din löputmaning!

1)     Bestäm dig

Det är mycket lättare att komma ut på passen om du har ett mål med träningen. Sätt upp ett mål som är realistiskt, mätbart och inspirerande.  Att anmäla sig till ett lopp kan vara ett bra sätt att öka motivationen på.

2)     Skapa ett träningsprogram

Vi på Runacademy kan hjälpa dig i din träning mot ditt mål, både genom våra träningsprogram på vår medlemssida men också genom våra löpargrupper som i vår finns på 73 orter runt om i Sverige och startar vecka 12! Att följa ett träningsprogram gör det lättare att få variation i träningen. Då just variationen har stor betydelse för din utveckling. Det blir lätt att man annars kör samma runda i samma tempo vilket inte gör att du utvecklas så mycket. Att variera tempo men även längd på passet gör att du får utmana dig själv vilket också gör att du blir bättre.

3)     Planera din träning

Det allra viktigaste är att få till passen. Likaväl som du planerar ett möte så bör du även planera in din träning. Vilken dag och tid i veckan passar det att träna? Det är mycket lättare att få tid till att träna om du också avsatt tiden i din kalender. Så se till att du planerar in när du kan träna och prioriterar din träning!

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer