Ryck i Abborrbacken avgjorde Rosa Bandet-loppet

Rosa Bandet-loppet avslutade TCS Lidingöloppshelgen med en härlig fajt över 10 km. Segern gick i år till etiopiskan Alemtsehay Asefa Kasegen som ryckte ifrån Charlotta Fougberg i Abborrbacken.

Ryck i Abborrbacken avgjorde Rosa Bandet-loppet

Redan efter ett par kilometer blev tätklungan på tre tjejer reducerad till två, med Charlotta Fougberg som lok tätt följd av Alemtsehay Asefa Kasegen. I översta delen av den klassiska Abborrbacken satte Kasegen in en stöt och ryckte. Det avgjorde loppet. Kasegen var till slut 18 sekunder före Fougberg.
– Det var ett bra lopp, jag är mycket nöjd. Och jag kommer tillbaka nästa år och springer, säger Alemtsehay Asefa Kasegen.

Charlotta Fougberg höll ihop sitt lopp väl och var en glad tvåa.
– Jag inledde i bekväm fart, det var ingen annan som ville dra. När sedan rycket kom så kunde jag inte svara, men jag försökte slappna av och gå in i mitt lopp för att kunna slutföra det bra. Lidingöloppet är en folkfest, det är jätteroligt att springa här.

Trea blev etiopiskan Maeregu Shegae, orienteringslandslagets Alva Olsson och Emma Bjessmo tog platserna bakom henne.

Rosa Bandet-loppet 10 km är tävlingslopp för kvinnor. Loppet utgör startskottet för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och i år samlades över 720 000 kr in till cancerforskningen.

​Alla resultat Rosa Bandet-loppet

Foto: Peter Holgersson

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer