Rosa Bandet löper vidare med Lidingöloppet

Cancerfonden förlänger samarbetet med Lidingöloppet, vilket betyder att Rosa Bandet-loppet även fortsättningsvis kommer utgöra den stora finalen för hela TCS Lidingöloppshelgen. Under årets arrangemang samlade Rosa Bandet-loppet in 267 750 kronor till förmån för den svenska cancerforskningen och är under resten av året en källa till rörelseglädje och vardagsmotion över hela Sverige. Rosa Bandet-l
oppet är varje år den officiella starten för Rosa Bandet-kampanjen som pågår under oktober månad. Loppet är öppet för både män och kvinnor och deltagarna kan välja mellan att springa 4 och 10 kilometer. Arrangemanget genomförs i samarbete med Cancerfonden och 100 kronor av startavgiften går dit oavsett distans.
 

Genom att Lidingöloppet och Cancerfonden nyss har förnyat sitt samarbete kommer arrangemanget även fortsättningsvis inspirera till hälsosamma vanor och ge stöd till svensk cancerforskning:

 Vi får nu möjlighet att fortsätta bidra till cancerforskningen i ytterligare tre år genom att locka ännu fler att sätta på sig den rosa tröjan. Redan nu ser vi fram emot nästa år och hur vi och våra löpare kan springa in ännu mer pengar så att vi kan nå vårt långsiktiga mål om att samla in en miljon kronor per år, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet. 

– Tillsammans med Lidingöloppet vill vi uppmuntra till en mer hälsosam livsstil och sprida kunskap om att fysisk aktivitet kan minska risken för cancer. Genom Rosa Bandet-loppet får vi varje år ett fint bidrag till forskningen mot cancer, säger Viveca Ahlinpartneransvarig företagssamarbeten på Cancerfonden. 

Ta del i Rosa Bandet-loppet 2022 
Det är redan nu möjligt att anmäla sig till Rosa Bandet-loppet 2022 genom att följa länken nedan: 
https://www.lidingoloppet.se/sv/site/tcs-lidingoloppshelgen/lopp/rosa_bandet-loppet/ 

Om Rosa Bandet 
Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år sedan 2003, med syfte att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap och påverka beslutsfattare i viktiga frågor. Pengarna som samlas in fördelas till den mest lovande forskningen oavsett cancerform. Under kampanjen fokuserar Cancerfondens på bröstcancer och frågor med relevans för bröstcancer i vårt kunskapsspridande och opinionsbildande arbete. 

Rosa Bandet-loppet vill inspirera till fysisk aktivitet och sprida kunskap om hur var och en kan minska risken att drabbas av cancer genom hälsosamma levnadsvanor. 

Om TCS Lidingöloppet 
TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september och är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. 

TCS Lidingöloppshelgen erbjuder lopp för både unga och gamla, elitidrottare och motionärer. I arrangemanget ingår TCS Lidingöloppet 30, TCS Lidingöloppet 15, Rosa Bandet-loppet, TCS Lidingöruset, TCS Lidingörullet, TCS Lidingöfemman, TCS Lidingöloppet Junior & Veteran, Lidingö Skolstafett, TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingö Knattelopp. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.tcslidingoloppet.se 

För mer information, kontakta gärna: 
Viveca Ahlin, partneransvarig företagssamarbeten, Cancerfonden, 08677 10 84viveca.ahlin@cancerfonden.se 

Cecilia Gyldén, generalsekreterare, TCS Lidingöloppet, 070-570 55 95 

Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef, TCS Lidingöloppet, 
070-670 55 40, fredrik.montgomery@lidingoloppet.se 

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer