Restriktionerna lyfts - mitt i TCS Lidingöloppsveckan

TCS Lidingöloppet informerar om varför årets program kvarstår trots att restriktionerna kring deltagarbegränsingar kommer att lyftas den 29 september. 

Restriktionerna lyfts - mitt i TCS Lidingöloppsveckan

Ingen har väl undgått nyheten att regeringen nyligen har beslutat att lyfta restriktionerna kring bland annat deltagarbegränsningar för motionslopp från och med den 29 september. Många av våra löpare och cyklister undrar nu hur det här beslutet kommer att påverka TCS Lidingöloppsveckan, eftersom lättnaderna inträffar mitt under arrangemanget.

Alla lopp som arrangeras under första helgen, den 24-26 september, kommer att anordnas utifrån rådande restriktioner, det vill säga att endast 900 deltagare kommer få befinna sig i start- och målområdet samtidigt. Ingen publik i start- och målområden kommer heller att tillåtas. Vi kommer inte flytta dessa lopp till en annan helg (då det inte längre finns några restriktioner), utan kommer att arrangera dem på det sätt vi planerat för sedan många månader tillbaka.

Anledningen till att vi inte flyttar loppen är att många av årets deltagare redan har bokat resor, boende och övrig logistik inför loppet. Dessutom har vi som arrangör inte möjlighet att ställa om arrangemanget med så kort ledtid.

Alla lopp som arrangeras under den andra helgen, den 2-3 oktober, kommer att anordnas utan restriktioner för deltagare och publik. Vi kommer dock fortsätta att visa hänsyn för varandra genom att bland annat hålla avstånd och sprita händerna. Publik välkomnas under den här helgen till start- och målområdet. Vi behåller den struktur vi planerat för, t.ex. avseende startgrupper med färre deltagare än ett vanligt.

Under början av den här veckan, vecka 37, kommer du motta ditt startbevis i din e-postlåda. Den innehåller din exakta starttid samt massor av annan nyttig, nödvändig och inspirerande information


Vi ser fram emot att välkomna dig på startlinjen under årets TCS Lidingöloppsvecka!


Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer