Nå din fulla potential som löpare – med din egen digitala coach Racefox

Visste du att åtta av tio löpare springer med för långa steg och med felaktig hållning? Nu lanserar TCS Lidingöloppet den digitala coachen Racefox som hjälper dig att bli en snabbare löpare genom att förbättra din löpteknik – medan du springer.

Med kortare steg och rätt kroppshållning kan många löpare snabbt förbättra sina resultat. Men vem räknar sina steg under en löprunda? Eller håller koll på sin hållning? 

Racefox är en svensk träningsinnovation som bygger på forskning från Kungliga Tekniska Högskolan och forskningsinstitutet SICS Swedish ITC. Det handlar om avancerad rörelseanalys som paketeras i en app. En rörelsesensor fästs över bröstet och kopplas till en mobilapp, som ger dig digital coachning rakt i örat. I realtid – mitt under löprundan – får du veta när tekniken sitter eller när den brister. 

Racefox används av flera tusen svenska längdskidåkare och är Vasaloppets officiella app. 2017 åkte Vasaloppsdeltagare som tränat med Racefox, i snitt en hel timme fortare än året innan. Racefox-åkarna klättrade i snitt 700 placeringar på resultatlistan. 

Vill du prova? Läs mer här >>

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer