Petra Månström om löpningen som vardagsglädje i VTSS etapp 3

När VTSS går in på etapp 3 flyttar landskapet från skog till stadsterräng. Veckans bana på 8,7 kilometer runt Kungsholmen passar bra för alla som söker en lagom tuff utmaning på lättlöpt underlag i en bekväm närhet till city. För den som vill ha en extra sporre för att anta utmaningen bjuder dessutom journalisten, löpcoachen och influencern Petra Månström den här veckan på sina bästa tips på hur man gör löpningen till ett glädjeämne i vardagen.

Petra Månström om löpningen som vardagsglädje i VTSS etapp 3

Petra Månström har hjälpt en hel generation svenskar att känna sig ”hemma” i löpspåret. Genom böcker, löparpodder, bloggar och sociala medier inspirerar hon motionärer att bli bekväma i löpningen - oavsett träningsbakgrund, motivationsnivå och förutsättningar i livspusslet. När Petra genomför VTSS etapp 3 runt Kungsholmen är hon själv hemma i dubbel bemärkelse eftersom sträckan ligger i hennes hemort på Kungsholmen.   I samband med etappen passar Petra på att dela sina främsta löpartips. Hon beskriver exempelvis hur viktigt det är att inleda löpningen i lagom takt och att spara kraft till slutet för att göra löpningen till en positiv upplevelse. För de som har svårt att finna rätt motivation och tävlingsgnista nu i coronatider ger Petra följande råd:

  1. Kontakta en personlig coach för personlig rådgivning och uppföljning,  
  2. Delta i VTSS för att få en extra tävlingsgnista i träningen,
  3. Skapa en riktigt bra och motiverande låtlista för träningstillfällena.


VTSS etapp 3 pågår fram till den 10 maj. För den som just nu känner sig lite för ”hemma” löpspåret och som vill bekanta sig med nya miljöer i sommar arrangerar VTSS en fototävling där vinnaren belönas med en Flowpillow från Flowlife. För att delta i tävlingen, dela ditt bästa VTSS-foto med hashtaggen "vtss" och  "minarena", samt taggen @lidingoloppet. Vidare lottar vi ut två par av den officiella Lidingöloppsskon från Saucony.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Övriga samarbetspartners

Arrangörer