Paul Svensson tipsar om kost och hälsa i VTSS etapp 7

Veckans VTSS-gäst och inspiratör Paul Svensson har en holistisk syn på hälsa. Som jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock”, kock i Tv4, kokboksförfattare och föreläsare är han en känd profil inom kosthållning. Hans passion för folkhälsa sträcker sig dock mycket längre än så. Under tiden som han ställer upp i VTSS etapp 7 beskriver han löpningens betydelse för en balanserad livsstil, och tipsar om vad man kan äta för att få ut det mesta av löpträningen.

Paul Svensson tipsar om kost och hälsa i VTSS etapp 7

När Paul Svensson avverkar VTSS etapp 7 i Hagaparken strålar han lika starkt som morgonsolen. Det märks snabbt att hans profilområde ”mat” egentligen bara är en del av hans passion - det här är en person som brinner för folkhälsa.  Han är i själva verket även ambassadör för Cancerfonden, och kommer att ställa upp i Rosa Bandet-loppet i september för att uppmärksamma betydelsen av hälsosamma levnadsvanor. I samband med VTSS etapp 7 passar han på att uppmuntra alla som sitter hemma att ta sig ut och utmana hans tid på etappen, eftersom ”vardagsmotion gör susen för kroppen!”.

När han genomför VTSS etapp 7 på fem kilometer ser man att vardagsmotion även gör susen för sinnet.  Paul strålar av energi genom hela löpturen, och beskriver efteråt att etappen och de idylliska naturförhållandena gjorde den här löpupplevelsen till ”den bästa starten på dagen”.

För VTSS deltagare ger Paul sina bästa råd om vilken mat man kan äta för att må bra under och efter löppasset. Han rekommenderar exempelvis att äta en lätt frukost innan, bestående av exempelvis en smörgås och en smoothie. Efter passet tipsar han om att äta mycket antioxidanter och lagande och helande produkter, i synnerhet mycket grönsaker.  

VTSS etapp 7 pågår fram till den 7 juni. Under tiden pågår även en fototävling på Instagram, där den mest inspirerande bilden från etappen belönas med en Flowpillow Heat från Flowlife. För att delta, märk din bild med hashtaggen "vtss" och "minarena", liksom taggen @lidingoloppet

Skriven av Rebeca Öberg

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer