Paul "mixar" i Rosa Bandet-loppet

Den 24 september springer kocken och Cancerfondens ambassadör Paul Svensson i Rosa Bandet-loppets mixgrupp för att uppmärksamma vikten av hälsosamma levnadsvanor. Utöver matlagningen är motion en viktig ingrediens i Pauls hektiska vardag.

– Det är jätteroligt att jag får möjligheten att springa i mixgruppen och lyfta vikten av hälsa och motion. Träning är en viktig del i min vardag och en lång skogspromenad kan vara lika avkopplande för mig som en intensiv löprunda, säger Paul Svensson.

Tre snabba med Paul

Din favoriträtt?
Något nytt varje dag, men just nu sparris, hollandaisesås, ägg och örter av alla slag. Eller varför inte panzanella så här när värmen kommer, alltså toskansk brödsallad med solmogna tomater, rostad paprika, basilika och bröd med vinägrett. Gärna med en riktigt god ost till eller grillad kyckling.

Vad lagar du helst själv?
En riktigt god pasta på säsongens råvaror.

Tips på mat och dryck inför ett lopp?
Ät energirikt, balanserat, grönt och gott. Ladda med en riktigt energirik frukost som frögröt med rabarberkompott och mjölk. 

Om Rosa Bandet-loppet

Rosa Bandet-loppet, tidigare känt som Lidingö Tjejlopp, är ett populärt lopp som avslutar den uppskattade folkfesten under TCS Lidingöloppshelgen.

Nytt för i år är att loppet öppnar en startgrupp även för män, där det går att springa 10 eller 4 km, och samtidigt bidra till kampen mot cancer. I denna mixgrupp går halva startavgiften till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

2015 skänkte ICA sitt värdskap för Lidingö Tjejlopp till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som en del av sin nationella hälsosatsning. 

Anmäl dig till Rosa Bandet-loppet

När: Söndag 24 september

Var: Lidingö, Stockholm

Läs mer om Rosa Bandet-loppet  »

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer