Orienterarna utmanar löpareliten i TCS Lidingöloppet

Svenska orienteringslandslaget har skördat stora framgångar de senaste åren, både på senior- och juniornivå. Flera av topplöparna kommer till start under TCS Lidingöloppshelgen.

Orienterarna utmanar löpareliten i TCS Lidingöloppet

William Lind (längst till höger i bild) tog brons på VM i fjol och vann nyligen en världscuptävling. Han springer 15 km på lördag, liksom VM-löparen Albin Ridefeldt.
– Jag älskar verkligen nervositeten före lopp där jag får möta mina konkurrenter man mot man, så när det passar in i programmet så brukar jag försöka springa löplopp. Det ska bli kul att se om mina vader orkar hela distansen, men var så säker på att jag kommer att spänna bågen för att gå med i täten!, säger William.

För landslagslöparen Josefin Tjernlund som springer 30 km blir det premiär i Lidingöloppet.
– Formen är helt okej, det har varit ett långt tävlingsår men ett löplopp skiljer sig mycket från det, så det ska bli kul att se hur det blir. Generellt tycker jag det är skönt att bara få springa på, utan några hinder för fötterna. Banan kanske är tuffare än jag föreställer mig även om jag vet att den är kuperad. Jag kommer att gå in för att ha ett bra flyt under loppet och pressa tiden så mycket som möjligt.

Trion Jesper Svensk, Simon Imark och Henrik Johannesson tog en trippel på Junior-VM i somras. Tillsammans med meriterade Isac von Krusenstierna och Simon Hector utmanar de löpareliten på 15 km i M22.

Emma Bjessmo, som representerar arrangörsklubben IFK Lidingö Skid & Orientering, springer Rosa Bandet-loppet, liksom Alva Olsson.

– Det ska bli spännande att se landslagslöparna, inte minst på juniorsidan, på de olika distanserna. Orienterare är duktiga på våra kuperade, knixiga banor, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppets generalsekreterare.

Storstjärnan Tove Alexandersson kommer att vara prisutdelare för Rosa Bandet-loppet på söndag. Tove är ambassadör för loppet, men avstår att springa själv i år på grund av ett tajt tävlingsschema.

Foto: Peter Holgersson (Emma Bjessmo) och Mårten Lång (William Lind)

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer