Ord från TCS Lidingöloppets Generalsekreterare

TCS Lidingöloppets Generalsekreterare hälsar välkommen till årets TCS Lidingöloppsvecka och beskriver de insatser som gjorts för att tillförsäkra att loppen blir av.    

TCS Lidingöloppets Generalsekreterare Cecilia Gyldén. Bild: Emelie Alamanos
Lidingöloppets Generalsekreterare Cecilia Gyldén på Koltorps Gärde. Foto: Emelie Alamanos

Nu återstår bara veckor till årets evenemang – TCS Lidingöloppsveckan. Just i år kommer vårt upplägg se ganska annorlunda ut jämfört med tidigare år, även om du självklart kommer att känna igen i våra fina löparspår.

Lidingöloppet har sedan i början av året arbetat med att kunna genomföra ett evenemang där våra löpare och funktionärer ska känna sig trygga utifrån den pandemi som råder. Vi har behövt arbeta med ett flexibelt upplägg, eftersom det när planeringen påbörjades för nästan ett år sedan var omöjligt att veta hur det skulle se ut i samhället i september i år.

Det absolut viktigaste vi gjort är att vi har spridit ut alla lopp under en längre tidsperiod. TCS Lidingöloppshelgen har helt enkelt blivit TCS Lidingöloppsveckan. Genom detta upplägg är det betydligt färre personer i spåret samtidigt, och också färre personer som samtidigt reser, hämtar nummerlappar och kommer i mål. Eftersom det nu är regeln 900 personer i start och mål samtidigt som gäller har vi delat upp våra deltagare i betydligt mindre startgrupper än vanligt. Det kommer att finnas handsprit på alla ställen där det samlas löpare. Våra funktionärer är väl utrustade med olika typer av skydd, beroende på vilken roll man har, och vet vilka åtgärder man ska vidta för att hjälpa till för att skapa säkerhet.

Som ni vet har vi tidigt plockat bort ett antal servicefunktioner, t ex dusch, omklädnad och stora restaurangtält, som vi inte anser vara nödvändiga i år. Vårt fokus har i alla lägen varit att kunna genomföra ett tryggt lopp - från nummerlappsutdelning till målgång.

Vi kommer heller inte välkomna publik i start- och målområdena, eftersom det inte är möjligt med de begränsningar på 900 personer som finns. Du som är vän eller anhörig ombeds istället att heja utmed spåret där det finns massor av plats i naturen och där vi inte riskerar trängsel.

Vi har jobbat stenhårt för att kunna genomföra ett tryggt arrangemang med samma fina och vänliga Lidingöloppskänsla som alltid. Varmt välkommen till årets TCS Lidingöloppsvecka!

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer