Generalsekreterare Cecilia Gyldén: Ha tålamod lite till!

TCS Lidingöloppets ordförande Cecilia Gyldén utlovar besked under kommande vecka avseende årets Lidingöloppsarrangemang. 

Ord från Generalsekreteraren: Ha tålamod lite till!

Ni är många som väntar på utlovat besked om TCS Lidingöloppet 2020. Vi har arbetat hårt för att kunna presentera både en Hemma-variant och en Lidingö-version, där du kan komma till Lidingö och springa utifrån slottider som vi infört för att hjälpa till att ta ansvar för att inte öka smittspridningen.

Du har säkert sett i pressen under sommaren att polisen mot bakgrund av rådande lagstiftning inte kan ge Lidingöloppet tillstånd för vår lösning med slottider, eftersom vi är fler än 50 personer på banan samtidigt. Enligt rådande lag är nämligen hela området innefattande start, bana och mål ett tävlingsområde och vi får inte vara fler än 50 personer på hela detta område. Alltså en löpare per kilometer. Vi har jobbat stenhårt hela sommaren med att påvisa orimligheten och den bristande logiken i detta. Kultur- och idrottsminister Amanda Lind har utlovat ett besked senast i mitten av denna vecka. Vi har beslutat att avvakta detta besked, för att se om vi kan få en sista chans att hinna ställa om till ett lopp med slottider på Lidingö.

Vi ber dig därför om ytterligare några dagars tålamod. Senast i mitten av nästa vecka kommer vi besked om hur Lidingöloppet 2020 kommer att se ut, vilka val som du som redan har anmält dig har, samt hur du som ännu inte är anmäld kan göra för att springa TCS Lidingöloppet även ett ovanligt år som 2020.

Tack för ditt tålamod, ditt stöd och för din förståelse!

Hälsningar

Cecilia Gyldén
Generalsekreterare TCS Lidingöloppet

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer