Ninna Engberg ny generalsekreterare för Lidingöloppet

Lidingöloppet får en ny generalsekreterare i Ninna Engberg den 1 december.
– Med gedigen erfarenhet från både ideell och affärsmässig verksamhet samt ledning av förändringsarbete, besitter Ninna en unik kombination av kompetens som behövs i den utveckling och de utmaningar som Lidingöloppet står inför, säger Lidingöloppets ordförande Staffan Movin.

Ninna Engberg ny generalsekreterare för Lidingöloppet

– Jag ser fram emot att jobba med Lidingöloppet som är ett genuint och starkt varumärke. Det ska bli spännande att tillsammans med organisationen ta Lidingöloppet till en ny nivå, säger Ninna Engberg.

Ninna var under sju år vd på Stockholm Globe Arenas, under den tiden byggdes Tele2 arena och omfattade evenemangsutveckling av Globen bedrevs. Ett kommunalt bolag förvandlades till en evenemangsaktör av högsta klass. Tidigare har Ninna varit affärsutvecklingschef på TV4 och sponsringschef på SVT.

Bland de ideella erfarenheterna finns styrelseuppdrag i Svenska Bandyförbundet, Svenska Ishockeyförbundet, Hammarby Bandy och Hammarby Fotboll.

– Vi är mycket glada att Ninna valt att ansluta sig till Lidingöloppet. Ninnas seniora idrottserfarenhet kombinerat med hennes stora erfarenhet att driva och utveckla event är en tillgång som innebär att intresset för Lidingöloppet kan öka än mer, säger Staffan Movin.

Tidigare generalsekreterare, Tomas Hoszek, kommer att gå in i rollen som senior advisor till Lidingöloppet.


För mer information
Staffan Movin, ordförande i Lidingöloppet, tel 070-210 74 95
Ninna Engberg, tillträdande generalsekreterare Lidingöloppet, tel 070-720 00 26

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer