Napoleon tog andra raka och Sylvia slog banrekordet på 30K

TCS Lidingöloppet 30K fick se en mycket glad Napoleon Solomon, Turebergs FK, upprepa sin seger från ifjol. På damsidan vann kenyanskan Sylvia Medugu på nytt banrekord.

Napoleon vann igen och Sylvia slog banrekordet

I Grönstabacken med knappt en mil kvar, gjorde Napoleon det avgörande rycket och sprang ifrån Ebba Tulu Chala, Huddinge AIS, som var den ende som hade hängt med dit fram.
– Jag tog en bra placering i starten och kunde glida med avslappnat, när jag sedan hade mjukat upp kroppen lite så kunde jag trycka på mer. Jag försökte rycka förut, de andra släppte men Ebba fortsatte hänga på då, säger Napoleon.

Vinnaren har haft skadeproblem de senaste månaderna.
– Det var extra skönt att kunna vinna efter den här uppladdningen, jag har fått träna det jag har kunnat och vara stark i huvudet. Det var också kul att kunna förbättra min tid från ifjol, säger Napoleon som vann på 1.37.42.

Trea var John Muthui Musee, Kenya. Skidkungen Johan Olsson imponerade återigen stort och sprang in på 15:de plats, med tiden 1.46.31.
– Det här året hade jag 100 procent mer rutin, hade förberett mig mer och hade faktiskt ännu roligare också, säger Olsson.

På damsidan stack Sylvia Medugu, ifrån övriga tjejer redan vid Kyrkviken efter cirka 9 km löpning.
– Det var ett bra lopp, jag sprang bara, jag tänkte inte på vad de andra gjorde. Banrekordet hade jag inte en tanke på, säger Sylvia, som alltså slog Lena Gavelins sexton år gamla rekord. Det nya rekordet lyder 1.53.00.

Två blev amerikanskan Annie Bersagel och trea var bästa svenskan Hanna Lindholm, Huddinge AIS.
– Jag hade krafter kvar till en spurt och kunde avgöra mot Johanna Eriksson, Motala IF.

Foto: Peter Holgersson

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer