Mustafa Mohamed visar vägen i VTS Göteborg

Lidingöloppets Virtuella Terrängserie (VTS) i Göteborg är i full gång. Veckans inbjudna gäst och inspiratör är ingen mindre än Mustafa ”Musse” Mohamed – flerfaldig Lidingöloppsvinnare och en av Sveriges främsta löpare genom tiderna. I samband med att han springer VTS Göteborgs 10km-etapp i Skatås passar han på att komma med råd till andra som vill ta sig an utmaningen.

Mustafa Mohamed visar vägen i VTS Göteborg

 

 

Under VTS kommer Lidingöloppsfesten ut i Sveriges städer. En av den här veckan etapper ligger i Skatås i Göteborg, och bland deltagarna återfinns självaste Mustafa Mohamed. Efter att ha vunnit Lidingöloppet 30km tre gångar och efter att ha satt det svenska rekordet på banan (1.37.10) har Musse befäst sin plats som en Lidingöloppslegend i en egen klass. Det känns därför helt naturligt att han är en del av folkfesten när VTS avgörs på Västkusten.

 

Veckans etapp i Skatås utgörs av 10km terränglöpning som följer det gröna spåret. Trots att sträckan enligt Musse är ”tuff och backig” genomförde han etappen i ledig stil och med ett leende. Han tipsar veckans deltagare om att anamma en lättsam attityd för att slappna av i spåret, och råder alla löpare om att passa på att njuta av naturscenerna istället för att fokusera på prestationer.

 

Som en sann Lidingöloppsprofil är Musse en hängiven terränglöpare. I intervjun med VTS beskriver han att terränglöpning ger honom möjlighet att komma ut i naturen, och att löpspåren ger skonsammare underlag än asfaltslöpning. Som världens största terränglopp bereder Lidingöloppet därmed unika tävlingsförhållanden i höst, och VTS ger goda förutsättningar att förbereda sig inför loppet på ett skonsamt sätt.  

 

VTS Göteborg pågår fram till söndagen den 7 juni kl. 00.00, och vinnaren på herr- och damsidan tilldelas starplatser i Lidingöloppet 2020. Under tiden pågår även en fototävling, där vinnaren belönas med den officiella Lidingöloppsskon från Saucony. För att delta i fototävlingen, dela ditt bästa VTS-foto på Instagram, tillsammans med hashtaggen "vts" och "minarena", samt taggen @lidingoloppet.

 

Alla som deltar är med i utlottning av Enervitpaket, presentkort på 500 kr från Stadium, Lunch för två från Klövern, produkter från Ormsalva, Flowpillow från Flowlife,

 

Skriven är Rebecka Öberg

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer