Malin och Öystein är årets kranskulla och kransmas

I år delas för första gången det ärofyllda uppdraget att hänga kransarna på segrarna i TCS Lidingöloppet. Kranskullan Malin Olsson får sällskap av kransmasen Öystein Kvaal Österbö.

Malin och Öystein är årets kranskulla och kransmas

Det ärofyllda uppdraget som kranskulla i TCS Lidingöloppet och Rosa Bandet-loppet är i år Malin Olssons. Malin är längdhoppare och tävlar för IFK Lidingö Friidrott. Hon har deltagit i tre Finnkamper, har tagit tre SM-silver och tre SM-brons, samt varit i final i Junior-EM.

Vilken är din bästa upplevelse från Lidingöloppet?
– Jag har varit funktionär och hjälpt till i Kids Zone precis vid målet på Grönsta de senaste fyra åren, det har gjort att jag har kunnat följa målgången från nära håll vilket har varit väldigt roligt.

Hur kändes det att bli tillfrågad att bli kranskulla?
– Det var jätteroligt att bli tillfrågad och jag ser verkligen fram emot helgen! Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag som ska bli väldigt roligt.

Varför är Lidingöloppet viktigt för din förening?
– Eftersom Lidingöloppet är så stort och folk kommer till Lidingö från hela Sverige (och världen) för att springa, så är det viktigt för oss i IFK Lidingö Friidrott att ge löparna en så bra upplevelse som möjligt under och omkring loppet hela helgen.

Är du nervös?
Jag är nog mest förväntansfull inför Lidingöloppet och ser fram emot att dela ut kransen till vinnarna.

Den traditionella kranskullan får i år sällskap av en kransmas. Norrmannen Öystein Kvaal Österbö har bott på Lidingö och tävlat för IFK Lidingö SOK sedan 2011. Öystein har två silver i stafett och två individuella fjärdeplatser i VM i orientering. Han har vunnit en världscuptävling, varit totaltrea i världscupen, har SM-guld individuellt och åtta guld i norska mästerskapen.
– Jag har arbetat som funktionär varje år sen jag kom till Lidingö i 2011, och har haft många olika uppgifter. Det är roligt att få uppleva loppet från olika delar av banan, även om det kan bli långa och jobbiga dagar.

 Vad är det bästa med Lidingöloppet?
– Det bästa är alla glada löparna och att det är en härlig atmosfär på Ön hela helgen. Jag har haft möjlighet att tävla själv tre gångar, med en 3:e plats på 15 km samt två vinster i Lidingöstafetten som resultat. Har aldrig sprungit 30 km, men kanske nästa år. Det hade varit kul att klara av att springa under 1.45.

Hur kändes det att bli tillfrågad som kransmas?
– Det var riktigt kul och en ära ett bli tillfrågad om att vara den första kransmasen i Lidingöloppet. Jag ser fram emot att träffa alla glada löparna som kommer i mål.

Varför är Lidingöloppet viktigt för din förening?
– Lidingöloppet är Sveriges största löparfest, men ger också föreningen ekonomi till att driva en riktigt bra verksamhet i orientering båda för ungdom, elit och bredd på Lidingö. Att arbeta ideellt med Lidingöloppet bygger också en stark gemenskap i klubben.

Är du nervös?
– Jag blir inte så lätt nervös längre, utan jag ser mest fram emot TCS Lidingöloppshelgen. 

Invigning och kröning
TCS Lidingöloppet invigs i Lidingö kyrka fredag 28 september kl 19.30.
Då kröns kranskullan och kransmasen. Invigningstalare är Margareta Israelsson, ordförande i Svenska Parasportförbundet.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer