Löpning i snön 5 tips

Snö och kyla behöver faktiskt inte vara en anledning till att sluta springa under vintern. Idag finns det dessutom väldigt bra broddar eller skor med dubbar som gör att du inte heller behöver oroa dig för halka. Istället finns det många fördelar med att springa just över vintern.

Löpning i snön 5 tips

Runacademy delar med sig av några av sina tips:

1) Genom att komma ut får du frisk luft och det gör dig också piggare. Vintertid spenderar vi stor del av vår tid inomhus, men genom att lägga din träning utomhus kommer du känna dig mycket piggare och även hålla dig friskare!

2) Låt inte snön stoppa dig från att springa utan se istället till dess fördel. Visst blir det lite tyngre men samtidigt också mycket skonsammare för kroppen att springa på mjukt underlag. Du bygger även upp din benstyrka av att springa i modd och snö. Ett tips är att springa pulsintervaller i mjuk snö som kommer vara extra bra träning då det ger hög puls och en hel del mjölksyra.

3) Underlaget med modd och is gör att du blir tvungen att sänka farten. Ofta springer motionärer för hårt på distanspassen och det bryter enbart ned kroppen. Det kan vara nyttigt att under en period låta det gå lite långsammare och inte hetsa sig över kilometerna. Var nöjd av att du bara tar dig ut istället.

4) När snön kommer blir det krispigt och riktigt mysigt när man väl kommer ut. Se till att bara klä dig rätt med flera tunna lager än tjocka tunga kläder så kommer du tycka att det är riktigt skönt och härligt.

5) Ju värre väder desto starkare blir du. Träning i snöstorm, kyla och is bygger upp din mentala styrka. Du kommer sedan klara det mesta! Ingenting kan stoppa dig. Tänk vad mycket lättare löpningen till våren kommer kännas när du har vant dig att springa med flera lager kläder och nu kan ta av dem! 


Vill du utvecklas som löpare och komma väl förberedd till Lidingöloppet? Under vecka 12 startar Runacademy sina löpargrupper på hela 45 orter runt om i Sverige med syfte att sprida löparglädje genom kunskap och inspiration, alla nivåer av löpare är välkomna! För mer information och anmälan, klicka på länken:
runacademy.se/lopargrupp/


 

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer