Lidingöloppet reser med Ving

Ving breddar sitt utbud av resor för svenskar som vill vara aktiva och träna på semestern. 

Lidingöloppet reser med Ving

Därför förnyar Ving nu samarbetet med TCS Lidingöloppet för ytterligare tre år. Genom det når de fler hälsomedvetna familjer och svenskar.

Under 2021 arrangeras TCS Lidingöloppsveckan där alla lopp sprids ut under fler dagar än tidigare för att öka säkerheten och tryggheten för löparna. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Genom samarbetet med TCS Lidingöloppet når vi ännu fler som vill resa för att träna på varmare breddgrader. Eftersom många svenskar vill kombinera sina semestrar med träning är flera av våra hotell Klassiker-certifierade. Det innebär att de är utrustade med goda träningsmöjligheter för de fyra klassikergrenarna: löpning, cykling, simning och skidåkning, säger Anna Dahlberg, produktchef för sport- och träningsresor på Ving.

Växande område
Aktiva semestrar är ett växande och prioriterat område för Ving. Genom det utvecklade samarbetet kan företaget nu nå ännu fler träningssugna svenskar och andra nordbor. Sedan tidigare har Ving också ett samarbete med En Svensk Klassiker.

– Träningsresor är ett bra sätt att öka motivationen och ladda inför TCS Lidingöloppet. Tillsammans med Ving jobbar vi också på flera plan för att öka folkhälsan genom att få fler människor att röra på sig och ha ett aktivt liv, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Löparresor i Sverige och Europa
Ving deltar också på plats under TCS Lidingöloppsveckan i olika arrangemang. Bland annat står företaget för uppvärmningen inför loppet. En uppskattad del av upplevelsen för många löpare.

– Tillsammans med TCS Lidingöloppet kommer vi under året att arrangera inspirerande löparresor i Sverige. Lite längre fram planerar vi dessutom att satsa på löparresor utomlands, säger Anna Dahlberg, produktchef för sport- och träningsresor på Ving.

TCS Lidingöloppsveckan
TCS Lidingöloppsvecken innebär i praktiken att alla lopp sprids ut under en förlängd vecka som startar på fredag den 24 september och slutar på söndag den 3 oktober. De extra dagarna mellan helgerna ger goda möjligheter att sprida ut tävlingarna i relation till den aktuella covid-situationen i höst.

Veckan består av en rad olika lopp för både unga, gamla, elitidrottare och motionärer. Sträckornas längd varierar, från några kilometer för de minsta till det klassiska TCS Lidingöloppet 30. Här följer en sammanställning av årets lopp. Fler arrangemang kan tillkomma.

Fredag 24 september
- TCS Lidingöruset
- TCS Lidingörullet
- TCS Lidingöfemman

Lördag 25 september
- TCS Lidingöloppet 30

Söndag 26 september
- TCS Lidingöloppet 15
- TCS Lidingöloppet junior & veteran

Måndag 27 september-fredag 1 oktober
- Lidingö Skolstafetter
- Reservdagar för eventuell flytt av delar av lopp i relation till covid-19.

Lördag den 2 oktober
- Lidingöloppet MTB 30 km
- Lilla Lidingöloppet MTB

Söndag den 3 oktober
- TCS Lilla Lidingöloppet
- TCS Lidingö Knattelopp
- Rosa bandet-loppet

Digitala lopp 1-31 oktober
Utöver loppen på Lidingö kan löpare som vill delta i eller resa till Stockholm i samband med TCS Lidingöloppet och Rosa bandet-loppet springa dem på hemmaplan mellan den 1 och den 31 oktober.

Fakta om Ving
Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG). Det är Nordens ledande semesterföretag och erbjuder både klassiska paketresor och egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines, de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving är för många känt som Vingresor vilket var det tidigare företagsnamnet. Detta byttes mot Ving redan 1991 men fortfarande använder många namnet Vingresor i dagligt tal.

Fakta om TCS Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september i vanliga fall. Loppet är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjligheten att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.tcslidingoloppet.se

För mer information, kontakta gärna:

Cecilia Gyldén, generalsekreterare, TCS Lidingöloppet, 070-570 55 95

Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef, TCS Lidingöloppet, 070-670 55 40, fredrik.montgomery@lidingoloppet.se

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer