Lidingöloppet on Tour 2017

Nu är vi äntligen igång igen! Den 22 april startade Lidingöloppet on Tour med ett nedslag i Lund vid Skrylleloppet. Vi startade i Lund och fortsätter sedan norröver tillsammans med våra samarbetsföreningar på alla våra nedslagsorter. Vi ses i ett spår nära dig!

Lördagen den 22 april var det turnépremiär i form av Skrylleloppet i Lund. Loppet som genomfördes för 46:e gången slog deltagarrekord med totalt nästan 900 anmälda löpare. Det bjöds på riktigt aprilväder men det var idel glada miner hos löparna som fick chansen att inleda löparsäsongen i Skåne. Se bilder från loppet här >>

Film från Skrylleloppet 2017:

Sedan 2011 har Lidingöloppet varit på turné runtom i Sverige. Från Lund i söder till Skellefteå i norr har det funnits möjlighet att inspireras på löparträffar och springa seedningslopp. Ett seedningslopp innebär att många springer för att ”kvala” till ett bättre startled under Lidingöloppshelgen. Detta innebär såklart inte att du måste springa Lidingöloppet på Lidingö för att vara med i något av loppen runtom i Sverige. Vi vill tillsammans med våra lokala samarbetsföreningar ge folk chansen att komma ut och röra på sig. För Lidingöloppet är hälsa och välmående väldigt viktigt.

Under året samarbetar vi med en lokal förening på varje ort vi besöker. Tillsammans med föreningen erbjuder vi alla att komma och lyssna på inspirerande föredrag och träna tillsammans med duktiga löpare från föreningen. Detta är gratis för dig som vill vara med och är tänkt att inspirera dig i din motion.  Vid seedningsloppen hjälps Lidingöloppet och den lokala föreningen åt att arrangera dagen och vinsten går till största del tillbaka till föreningen.  Föreningen har också möjlighet att attrahera nya medlammar till sin klubb.

Nytt för året är att det kommer finnas farthållare på de flesta loppen. Farthållarna kommer hjälpa till att nå olika måltider mellan 50- 70 min.

- Vi på Lidingöloppet vill värna om föreningslivet och driver Lidingöloppet on Tour, utöver hälsoaspekten,  i syfte att skapa nya kontaktytor för föreningarna och medel till föreningens verksamhet, säger projektledare Niklas Andersson.

Vid varje lopp kommer det att finnas ett digert prisbord med bl.a. startplatser till Lidingöloppet, produkter från bl.a. 2XU, Saucony , Enervit och Colgate/Palmolive.  Utöver det tillkommer den lokala arrangörens priser.

2017 kommer Lidingöloppet on Tour till följande orter:

Lund 22/4– Skrylleloppet (arrangör: Björnstorps IF)
Göteborg 6/5 – Näsetloppet (arrangör: Näsets SK)
Skellefteå 17/6 – Skellefteå Midnight Marathon (arrangör: Skellefteå AIK Friidrott )
Gävle 19/6 – Lidingöloppet on Tour Gävle (arrangör: Hemlingby LK)
Trollhättan 21/7 – Kraftprovet (arrangör: Trollhättans SOK och Trollähttans IF Friidrott)
Jönköping 10/8 – Lidingöloppet on Tour Jönköping (arrangör: IF Hallby Skidor)
Svartå 12/8 – Svartåloppet (arrangör: Svartå IF)
Skövde 19/8 – Hagenloppet (arrangör: IF Hagen Friidrott)
Linköping 21/8 – Lidingöloppet on Tour Linköping (arrangör: Linköpings OK)
Uppsala 16/9 – Kung Björn-loppet (Seedningsgrundande för Lidingöloppshelgen 2018, arrangör: Uppsala LK)

Du hittar info om loppen och anmälan här: www.lidingoloppet.se/LLontour

Varmt välkommen att bli en del av Världens största terränglopp.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Övriga samarbetspartners

Arrangörer