Lidingöloppet kör på med Bra Bil

Volvos stora återförsäljare Bra Bil fortsätter som TCS Lidingöloppets partner under 2021.

Lidingöloppet kör på med Bra Bil

Det innebär att Volvos modellprogram exponeras under den nya loppveckan och i olika digitala format gentemot en aktiv och hälsomedveten målgrupp.

Under 2021 arrangeras TCS Lidingöloppsveckan där alla lopp sprids ut under fler dagar än tidigare för att öka säkerheten och tryggheten för löparna. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Vi på Bra Bil arbetar sedan flera år för ökad hälsa, bättre miljö och en hållbar framtid. Eftersom vi uppmuntrar våra anställda att träna och delta i TCS Lidingö-loppet blir samarbetet en integrerad del i vårt friskvårdsarbete. Genom samarbetet stärker vi också vårt varumärke gentemot aktiva människor med en hälsosam livsstil, säger Jan Lööv, vd för Bra Bil Stockholm.

Avtalet innebär att de officiella bilar som används i samband med TCS Lidingö-loppsveckan blir Volvo V60 Cross Country och V90 Cross Country som levereras av Bra Bil. På plats under veckan kommer också de senaste bilarna ur det aktuella modellprogrammet att finnas uppställda.

Året då vi får tävla igen
– Bra Bil är en stark partner till TCS Lidingöloppet och en viktig del i vårt arbete med att utveckla och förbättra tävlingen för både löpare och publik, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Tillsammans kommer Bra Bil och TCS Lidingöloppet också att utveckla visuella aktiveringar längs med banan för att ytterligare höja upplevelsen för alla deltagare.

– Vi är oerhört imponerade av Lidingöloppets styrka att hitta nya innovativa lösningar i den rådande pandemin. Vi tror och hoppas på att 2021 blir året då vi får utmana varandra och tävla ihop igen, säger Jan Lööv, vd för Bra Bil Stockholm.

TCS Lidingöloppsveckan
TCS Lidingöloppsveckan innebär i praktiken att alla lopp sprids ut under en förlängd vecka som startar på fredag den 24 september och slutar på söndag den 3 oktober. De extra dagarna mellan helgerna ger goda möjligheter att sprida ut tävlingarna i relation till den aktuella covid-situationen i höst.

Veckan består av en rad olika lopp för både unga, gamla, elitidrottare och motionärer. Sträckornas längd varierar, från några kilometer för de minsta till det klassiska TCS Lidingöloppet 30. Här följer en sammanställning av årets lopp. Fler arrangemang kan tillkomma.

Fredag 24 september
- TCS Lidingöruset
- TCS Lidingörullet
- TCS Lidingöfemman

Lördag 25 september
- TCS Lidingöloppet 30

Söndag 26 september
- TCS Lidingöloppet 15
- TCS Lidingöloppet junior & veteran

Måndag 27 september-fre 1 oktober
- Lidingö Skolstafetter
- Reservdagar för eventuell flytt av delar av lopp i relation till covid-19.

Lördag den 2 oktober
- Lidingöloppet MTB 30 km
- Lilla Lidingöloppet MTB

Söndag den 3 oktober
- TCS Lilla Lidingöloppet
- TCS Lidingö knattelopp
- Rosa bandet-loppet

Digitala lopp 1-31 oktober
Utöver loppen på Lidingö kan löpare som vill delta i eller resa till Stockholm i samband med TCS Lidingöloppet och Rosa bandet-loppet springa dem på hemmaplan mellan den 1 och den 31 oktober.

Fakta om Bra Bil
Bra Bil-koncernen är en auktoriserad återförsäljare av Volvo, Renault och Dacia. Koncernen utgörs av åtta Bra Bil-anläggningar: Göteborg, Landvetter, Upplands Väsby, Kungsängen, Vallentuna, Enköping, Bålsta och Bro. Målet är att långsiktigt vara det självklara valet för både medarbetare och kunder som tycker hälsa och miljö är viktigt.

Fakta om TCS Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september i vanliga fall. Loppet är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjligheten att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.tcslidingoloppet.se

 

För mer information, kontakta gärna:

Cecilia Gyldén, generalsekreterare, TCS Lidingöloppet, 070-570 55 95

Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef, TCS Lidingöloppet, 070-670 55 40, fredrik.montgomery@lidingoloppet.se

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer