Årets kranskulla och kransmas 2022 är Anna Bachman och Fredrick Ekholm

Även om TCS Lidingöloppshelgen årligen kantas av tiotusentals personliga segrar är det en särskild ära att erhålla förstaplatsen i världens största terränglopp. TCS Lidingöloppet är därför stolta att presentera årets kranskulla och kransmas, som kommer att delta i hyllningarna av förstapristagarna och dela ut årets segerkransar. Det är med stor stolthet som TCS Lidingöloppet presenterar årets kranskulla Anna Bachman från IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och årets kransmas Fredrick Ekholm från IFK Lidingö Friidrott. Båda är TCS Lidingöloppets främsta ambassadörer under höstens löparfest och kommer ha det stora uppdraget att överräcka segerkransarna till loppens förstapristagare.

I en intervju beskriver Anna och Fredrick upplevelserna av att vara näst på tur i en tradition som har präglat TCS Lidingöloppet ända sedan 1968:

Hur reagerade du när du fick reda på att du hade utnämnts till årets kranskulla/kransmas?
Anna: 
Jag blev väldigt glad och överraskad!

Fredrick: Jag kände mig glad och hedrad att jag fick förfrågan och jag tvekade inte en enda sekund på att säga ja till uppdraget. Att vara kransmas är något av de finaste uppdragen du kan ha.

Vilken är din favorittradition under TCS Lidingföloppshelgen? 
Anna: 
Att  hela klubben samlas och hjälps åt att bygga upp arenan under kvällarna inför. Det är alltid trevlig stämning under förberedelserna!

Fredrick: En av mina personliga favoriter under Lidingöloppshelgen är Kidszone som jag har varit funktionär för i flera år. Det har alltid varit superroligt att se alla barn komma förbi och skratta och ha kul medans någon förälder springer själva loppet. En annan tradition som jag uppskattar är Rosa bandetloppet, då jag har släkt som kämpat mot bröstcancer. Jag tycker det loppet har ett bra och fint syfte!

Hur ser din strategi ut för att överlämna kransarna till de trötta segrarna på upploppet?  
Anna: Oj, det har jag inte funderat på ännu, men jag tänker att jag ska försöka läsa av löparen, så att jag inte överraskar utan att det ska bli smidigt och bra för denne. 

Fredrick: Jag har inte tänkt på detta förrän jag nu fick frågan. Jag har precis ringt min vän och övertygat honom att bli min träningsperson i kransmottagning. Min spontana strategi och förhoppning är nog att det är en ensam löpare i täten, att dom är trötta nog för mig att hänga med, att jag inte snubblar, att jag inte får ledaren att snubbla, att det inte regnar och att kransen är på innan loppet är slut. Om det inte skulle bli som jag tänkt, då kommer jag vara nervös och rädd för att jag ska göra fel.  Om Anna Bachman: 
Familj:
Fästman Christian, mamma, pappa och lillebror.
Meriter: Plats 18 och 26 i VM, liksom 3 SM-guld.
Mål med idrotten: Efter att jag avslutade min elitsatsning 2019 är nu målet att vara med på några stafetter och framför allt träffa alla vänner och känna den härliga stämningen i klubben.

Om Fredrick Ekholm:
Familj: Sambo, mamma, pappa och två yngre bröder.
Meriter: Silver i Ungdoms-VM i åttakamp, Finnkampssegrare i 110mh, SM-guld i 110m häck m.m.
Mål med idrotten: Mitt stora mål är att stå på startlinjen i alla de olika internationella mästerskapen (EM, VM och OS).

Läs mer om Lidingöloppets kranskullor och kransmasar genom tiderna >
Om TCS Lidingöloppet 2022 >
Anmäl dig till TCS Lidingöloppet 2022 >
Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer