Lidingöloppet som ”nedjogg”

Kalle Zackari Wahlström och hans kompisar bestämde sig för att göra En Svensk Klassiker som träning och uppvärmning inför utmaningen Nordic Islands Adventure Race. Den tävlingen avgjordes i mitten av augusti och nu återstår alltså TCS Lidingöloppet.

– Eftersom det ligger efter vårt adventure race, så får vi väl se det som en nedjogg, skrattar Kalle.

Kalle Zackari Wahlström är tv-profilen som testat träningsformer i ”Svett & Etikett” och ”Träna med Kalle”, och han har försökt få högstadieelever att röra på sig mer i ”Gympaläraren”. Han har tagit sig igenom de 30 klassiska kilometrarna ute på Lidingö en gång förut.

– Det var det värsta jag hade gjort! Jag fick kramp efter halva loppet och fick springa i mål på helt raka ben, de gick inte att böja längre. 

Men nu är perspektiven lite annorlunda.
– Efter ett adventure race på sex dygn känns inte Lidingöloppet så långt längre. Under en dag gick och sprang vi nio mil! 

Löpträning tar ju som bekant lite tid. Speciellt om det är ett längre lopp som är målet.

– Jag är en transportlöpare, jag vill ta mig någonstans. I somras skaffade jag en löpvagn, så nu tar jag med mig 2,5-åringen ut på löprundorna. Så i stället för att ligga på minus när jag kommer hem till fru, alla barn och hundar efter en löprunda, så ligger jag nu på plus för att jag har tagit hand om det jobbigaste barnet, ler Kalle. 

Målsättningen inför TCS Lidingöloppet handlar inte om tider.

– Den här gången hoppas jag slippa krampen. Jag vill ta revansch på loppet! Jag har inget tidsmål, utan hoppas mest att det ska bli lite mer njutbart än förra gången. Och sedan har jag ju fullföljt En Svensk Klassiker! 

Kalle har en önskan inför loppet.

– Jag tycker att vi alla ska heja på och peppa varandra där ute i spåret. Det blir ju så mycket roligare då!

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer