Johanniterhjälpen hjärtsäkrar TCS Lidingöloppsveckan 2021

Från djupet av våra hjärtan tackar TCS Lidingöloppet Johanniterhjälpen, som med sina hjärtstartare och funktionärer ser till att göra TCS Lidingöloppshelgen 2021 till ett hjärtsäkert arrangemang!Deltagares säkerhet har högsta prioritet när TCS Lidingöloppsveckan arrangeras i höst. Vi är därför evigt tacksamma till Johanniterhjälpen som gör TCS Lidingöloppet 2021 till ett hjärtsäkert arrangemang för alla löpare, funktionärer och andra deltagare. Genom hjärtstartare på TCS Lidingöloppsarenan och utmed spåret ser Johanniterhjälpen till att hjärt-lungräddning kan genomföras omgående vid plötsligt hjärtstopp under arrangemanget. 

Hjärtstartare och hjärt- lungräddning - av central betydelse under plötsligt hjärtstopp!
Plötsligt hjärtstopp kommer ofta utan förvarning och kräver omedelbara insatser - för varje minut som går vid ett plötsligt hjärtstopp minskar chansen att överleva med tio procent. Med hjälp av hjärt- lungräddning hjälper man kroppen med det den inte klarar av för tillfället. Med en hjärtstartare kan man med hjälp av en elchock få hjärtat att hitta tillbaka till sin vanliga rytm - insatser som räddar liv. 

Om placeringar av hjärtstartare under TCS Lidingöloppshelgen 2021
Tack vare Johanniterhjälpen kommer det att finnas hjärtstartare under hela TCS Lidingöloppsveckan  - dels på Grönsta, Lidingövallen och Koltorp men även utmed spåret, administrerade av Johanniterhjälpens funktionärer. Med hjälp av 4-hjulingstransporter är dessa livräddare nära till hands under hela arrangemanget.

Om Johanniterhjälpen
Johanniterhjälpen är en global organisation vars svenska gren verkar för att öka överlevnaden vid hjärtstopp genom att utbilda privatpersoner inom Hjärt och Lungräddning, samt utrusta dessa med egna portabla hjärtstartare. Dessa Johanniterhjälpare blir sedan uppkopplade till sms-livräddarna samt hjärtsäkrar idrottsevenemang såsom Lidingöloppet. 

Johanniterhjälpens hjärtstartare finansieras genom interna medel och donationer. Bidra till deras livsviktiga insatser genom att skänka en gåva här!

Läs mer om Johanniterhjälpen och hur de arbetar här!
Vill du hjälpa Johanniterhjälpen att minska dödligheten i plötsliga hjärtstopp? Klicka här för att registrera dig som volontär
För mer information om de säkerhetsåtgärder som vidtas under TCS Lidingöloppsveckan 2021, klicka här

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer