Intervju med Pernilla Nilsson, PerformIQ Life, om samarbetet med Lidingöloppet

Lidingöloppet har förmånen att samarbeta med många kunniga partners inom hälsa och välmående. I den här intervjun träffar vi exempelvis Pernilla Nilsson. VD för PerformIQ Life, som hjälper Lidingöloppets deltagare med inspiration för ett liv i rörelse. 

Intervju med Pernilla Nilsson, PerformIQ Life, om samarbetet med Lidingöloppet

Vad är Life?
PerformIQ Life är en digital hälsoplattform med syftet att stärka folkhälsan i Sverige. Genom kurser, Poddar, träningspass och mycket mer har vi någonting för alla - oavsett om du redan tränar flera dagar i veckan eller fortfarande kämpar med att komma igång. Vi har kurser inom självledarskap, mental hälsa och stresshantering likväl som träningspass för alla nivåer, målsättningar och intresseområden.

I våra Poddar matas du med kunskap av våra inspiratörer och experter som på ett pedagogiskt vis leder vägen till ett bättre välmående. I plattformen möts du också av recept för alla smaker - med samma kärna: hälsosamt och enkelt.

Allt för att du med enkla knep ska på rätt spår och bli mer hälsosam, få ökad energi, bli gladare och må bättre tillsammans med oss.

Berätta om samarbetet
Det faktum att Life och Lidingöloppet strävar efter att bygga folkhälsa och få människor att må bra genom rörelse, gör att vi är det perfekta matchen till varandra, vi kan dra nytta av kunskap, motivation och Inspiration tillsammans och gemensamt bidra till att människor mår bättre genom rörelse och glädje. Att ge sig själv goda vanor och en stark kropp och knopp med hjälp av Life och samtidigt utmana sig i att anmäla sig till något av Lidingöloppet alla lopp och event blir framgång på många olika plan.

Varför är det här viktigt för dig personligen?
Lidingöloppet är en folkfest/rörelse och en sann glädje för mig, jag har levt med Lidingöloppet sen jag var barn då jag sprang Lilla Lidingöloppet varje år med vänner hemifrån. Det jag minns är att vi tränade tillsammans hemma på Rindö, barn och vuxna för att sedan åka iväg på ett roligt äventyr tillsammans varje år.

Vi träffades innan med förberedelser, det var alltid pirrig stämning. Nummerlappar skulle på och tider skulle passas. Efter målgång så åt vi mat tillsammans i en härlig uppsluppen stämning.

För mig är löpningen en viktig del av mitt liv, det formades där, i träningen inför med vänner och sen genomföra utmaningen, själva Lidingöloppet.

Nu många år senare har jag fortsatt med löpning och jag har sprungit alla loppen flera gånger, löpning är majoriteten av min träning och rörelse och jag älskar det, precis som många med mig.

Hur kan Life bidra till/stötta Lidingöloppet’s löpare?
På life finns pass, Poddar, kurser och föreläsningar. Innehållet kommer hålla dig motiverad och göra dig till en och starkare löpare. Det finns riktade träningsprogram med löpteknik du kan också få stöd med hur du ska äta sunt och hållbart för att orka träna till Lidingöloppet. Malin Ewerlöf och Maria Akraka är profiler som ni hittar på Life som kan hjälpa dig igenom träningen inför ett Lidingölopp.

Många löpare vill mycket i början, vad är ditt råd till dom?
Jag känner igen mig mycket, och har flera gånger förivrat mig, lyssnar du och tar till dig råden som vi och Lidingöloppet ger så ska det gå bra.

En del löpare hamnar dock ändå i skadeperioder och överbelastningar, på Life finns många experter som vet hur man ska ta hand om skador när det redan är ett faktum men också hur du kan förebygga skador som är vanligt förekommande hos löpare.

Nu kan du testa Performiq Life till specialpriset 299 kr för ett helt år, använd koden LIDINGOLOPPET - life.performiq.se/kampanj/lidingoloppet.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer