Helt optimalt när lokalt mötte digitalt i Linköping

Etappsegrare Erik Martinsson delar sin upplevelse av Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern. 

Intervju med Erik Martinsson, vinnare i Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern i Linköping. Foto: Peter Holgersson

Begreppen "tävlingsnerver", "tradition" och "tåga" för tankarna till det klassiska TCS Lidingöloppet i september. Men orden har lika stor bäring på den virtuella Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern som är på turné i Sverige. Det här blir tydligt i intervju med Erik Martinsson som just har vunnit etappen i Linköping. Han beskriver arrangemanget som en årlig tradition med många likheter med ett vanligt lopp.

Berätta om ditt Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern i Linköping
Det var kul! Vetskapen om att det är ett lopp på gång - även ett i virtuell form - tar fram särskilda krafter. Jag har sprungit Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern i Linköping varje år i sex års tid som en rutinmässig formkoll. Under samtliga lopp har jag faktiskt lyckats pricka samma tid, inom en marginal på 30 sekunder (ca: 34 min). Loppet är på det här sättet en årlig avstämning på att kroppen mår bra och att jag fortfarande hänger med hyfsat i löpningen.

Vad var det som inspirerade dig att ställa upp i loppet?
Att vinnaren tilldelas en startplats i TCS Lidingöloppet. Jag har sprungit Lidingöloppet 30km två gånger och skulle gärna ta del i utmaningen igen.

Sprang du loppet tillsammans med andra?
Jag sprang på egen hand, vilket fungerar bra för min del. Det finns fördelar med att springa i ett folkhav som under TCS Lidingöloppet och att hänga på andra löpare som springer i samma tempo, men jag klarar att hålla farten uppe även när jag springer på egen hand.

Finns det fördelar med att springa ett virtuellt lopp?
Absolut, flexibiliteten är en stor fördel. Med ett virtuellt lopp kan man planera in sin start till ett tillfälle då väderförhållandena är optimala och då det passar i övrigt i livspusslet. Det senare är särskilt viktigt för mig i egenskap av småbarnsförälder. I år genomförde jag mitt virtuella lopp en torsdag kväll då vädret var lite mulet och ca:15 grader, vilket är perfekt för mig.

Gjorde du något speciellt efter loppet?
Ja, vi tog med lite mat och åt middag ute efteråt. Ett perfekt sätt att kombinera träning med familjeliv. 

Kommer du till TCS Lidingöloppet i september?
Ja, det är förhoppningen! Om det går siktar jag på att utmana mitt personliga rekord på 30km på 1:49!

Grattis Erik önskar TCS Lidingöloppet, som reserverar en startplats i startgrupp 1 på Koltorps Gärde i september!

Passa på att seeda dig du också - seedningsplatserna till höstens lopp är färre än under ett vanligt år och genom Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern kan du knipa en av dem tidigt. Följande städer väntar härnäst: 

Nyköping: den 31 maj - 6 juni
Falun: den 7 - 13 juni
Lund: den 14 - 20 juni
Ursvik: den 30 augusti - 5 september 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer