BearingPoint om glädjen i att springa som lag

Att springa tillsammans har många merväden för företagskulturen - både i fråga om mental och fysiska hälsa, gemenskap och stöd till samhällsviktiga projekt. Här har vi mött IT- och managementföretaget BearingPoint, som delar sina positiva erfarenheter av att springa som lag i Blodomloppet Stockholm den 14-15 juni!

BearingPoint om glädjen i att springa som lag

Vad heter ert företag och vad sysslar ni med?
BearingPoint är en global IT- och managementkonsultfirma med kontor i 23 länder. I Sverige är vi ca 80 anställda med kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi hjälper företag och organisationer inom privat och offentlig verksamhet med förändringsprojekt inom områden som kundupplevelse, hållbarhet, data & analytics, digitalisering, inköp och upphandling mm.

Varför springer ni Blodomloppet?
Vi har deltagit på Blodomloppet i flera år och tycker att det är ett jättebra arrangemang – vi får både en rolig friskvårdsaktivitet med träning och gemenskap, och även möjlighet att på ett enkelt sätt uppmärksamma en god sak. På BearingPoint tycker vi att det är viktigt med gemenskap och sammanhållning bland kollegor, och Blodomloppet är ett roligt event där alla är välkomna att delta på sin egen nivå.

Varför är ni med i Rädda Liv på Arbetstid?
Ge Blod är viktigt och behövs. Det är ett enkelt sätt bidra till att rädda liv, hjälpa våra medmänniskor och samhället. Det visar sig ofta att många har tänkt på att donera blod men inte riktigt tagit steget fullt ut. Vi på BearingPoint har förmånen att kunna göra denna insats på arbetstid, och genom satsningen Rädda Liv på Arbetstid har fler av oss kommit till skott. Tillsammans gör vi vår insats större.

Hur uppmuntrar ni medarbetare till att ge Blod?
Vi brukar genomföra bloddonationskampanjer med jämna mellanrum där vi uppmuntrar våra kollegor till att bli blodgivare. Detta gör vi genom att sprida information och samtidigt göra det till en kul grej. I årets kampanj har vi till exempel skickat ut information om blodgivning i våra interna kanaler och genomfört ett studiebesök på blodcentralen vid Hötorget. Som incitament har vi även erbjudit alla som har gett blod (eller har testat sig för att ge) att delta på picknicken i samband med Blodomloppet. Samtidigt som vi uppmuntrar våra medarbetare till att ge blod är vi också noga med att poängtera att deltagandet är frivilligt för att inte någon ska känna sig tvingad.

Hur peppar ni för Blodomloppet Stockholm?
Vi har laddat under våren med gemensam löpträning där vi har fokuserat på att lägga upp träningen inför just Blodomloppet. Vi kommer också att dela våra framsteg både internt och på sociala medier. 


Vill du följa BearingPoints exempel och ställa upp med företaget i en lagtävling? Anmälan är nu öppen för TCS Lidingöfemman den 23 september - en rolig löparfest för lag om tre personer där pris även delas ut för bästa kostym!


Om Blodomloppet Stockholm 2022 >
Ladda för nästa lagtävling - allt om TCS Lidingöfemman >

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer